SJEDINjENE Američke Države odbrile su planove za napad na iranske ciljeve i vojne snage u Iraku i Siriji kao odgovor na nedavni napad visokog profila na jednu od američkih baza na Bliskom istoku, javlja Si-bi-si njuz, pozivajući se na vladine izvore.

БАЈДЕН ОДОБРИО НАПАДЕ НА ДВЕ АРАПСКЕ ЗЕМЉЕ: Одмазда за убиство три америчка војника у Јордану, познати циљеви напада

Novosti

Kako navodi medij, planirano je da se udari izvode „nekoliko dana“, a njihove mete biće „iranski objekti i vojno osoblje“ na teritoriji dve arapske zemlje.

Odlučujući faktor kada će se napadi desiti, kažu izvori, biće vremenski uslovi.

Sagovornici kanala objašnjavaju da SAD imaju mogućnost da izvedu udare po lošem vremenu, ali bi to radije radile u uslovima povoljnije vidljivosti kako bi izbegle civilne žrtve.

Iranski dron pogodio je američku bazu „Kulu 22“ u Jordanu, ubivši tri američka vojnika, dok je preko 40 njih povređeno.

Bajden: Doneta je odluka

Podsetimo, Bajden je prethodno otkrio da je odlučio kako da odgovori na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u Jordanu i ponovio da ne želi da se SAD uvlače u veći rat.

Bajden je naveo da je Iran odgovoran za obezbeđivanje oružja militantima koji stoje iza napada dok se suočava sa monumentalnom odlukom o tome kako da uzvrati.

Novinari su pitali američkog predsednika kako je znao da je Iran odgovoran za napad dronom.

– Iran isporučuje oružje – rekao je Bajden.

Međutim, izbegao je odgovor na pitanje da li smatra da je Teheran direktno odgovoran za napad, koji su SAD pripisali proksi grupama.

– Imaćemo te razgovore – rekao je Bajden.

Novinari su ga pitali da li je doneo odluku kako će SAD reagovati.

– Da – odgovorio je jednostavno Bajden dan nakon što se sastao sa svojim bezbednosnim timom u sobi za situacije u Beloj kući.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst