EPA-EFE/JIM WATSON / POOL

(Beta-AFP) – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izjavio je da nije upoznat sa sadržajem poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsednik, pronađenih u jednoj od kancelarija koje je koristio u međuvremenu.

“Obavešten sam o otkriću i bio sam iznenađen kada sam saznao da su vladina dokumenta odneta u ovu kancelariju. Ali ne znam šta je u dokumentima”, rekao je američki predsednik novinarima na konferenciji za novinare posle sastanka sa meksičkim predsednikom i premijerom Kanade u Meksiko Sitiju. 

Bajden je dodao da će njegovi advokati “u potpunosti sarađivati” u vezi sa ovim dosijeima.

Bela kuća je juče saopštila da američko ministarstvo pravde ispituje moguća poverljiva dokumenta pronađena u nekadašnjim kancelarijama predsednika SAD u institutu u kojem je radio u Vašingtonu.

Specijalni savetnik predsednika Ričard Zauber rekao je da je “mali broj dokumenata sa poverljivim oznakama” otkriven dok su Bajdenovi advokati praznili kancelarije Pen Bajden centra (Penn Biden Center).

Bajden je u tom centru imao kancelariju otkako je napustio potpredsedničku funkciju 2017. do pokretanja predsedničke kampanje 2019.

Originalni tekst