AMERIČKI novinar Taker Karlson kod kuće čuva fasciklu sa kopijama istorijskih dokumenata koju mu je poklonio ruski predsednik Vladimir Putin tokom njihovog sastanka u Kremlju.

БАЈДЕН ЈЕ КРИВ ЗА СУКОБ У УКРАЈИНИ: Такер Карлсон о узроцима рата

Foto printskrin Taker Karlson netvork

Taker takođe smatra da je sukob u Ukrajini izazvan postupcima SAD, piše „Vol strit džurnal“.

Karlson je u februaru posetio Moskvu i intervjuisao Putina. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom. Predsednik Rusije tada je uručio američkom novinaru kopije pet istorijskih dokumenata, uključujući pisma Bogdana Hmeljnickog.

-Karlson mi je pokazao poklon koji mu je Putin dao na rastanku: fasciklu punu pažljivo pripremljenih kopija istorijskih dokumenata, uključujući pisma iz 17. veka koje je, po rečima ruskog lidera, on lično odabrao iz arhiva Kremlja, piše kolumnista „Vol strit džurnala“, koji je posetio Karlsona u njegovoj kući u Mejnu.

Karlson, koji je, prema navodima lista, u bliskom kontaktu sa Donaldom Trampom, rekao je da je aktuelni američki predsednik Džozef Bajden odgovoran za sukob u Ukrajini.

-Bajdenova administracija je započela taj rat. Oni su naterali Rusiju da krene tim putem, bezobzirno lupetajući o ulasku Ukrajine u NATO, rekao je Karlson, istakavši da su aktuelne američke vlasti „zlikovci“.

Novinar je takođe kazao da su sve velike odluke, koje donosi američka vlada, „izgubile vezu sa voljom birača“, a politički sistem SAD „postao je toliko radikalan da je doveo Ameriku na ivicu nuklearnog rata sa Rusijom zbog Ukrajine“.

Karlson se takođe požalio da su američki gradovi prljavi, raspadaju se i puni su kriminala, dok mu se Moskva tokom posete u februaru učinila kao „čist, bezbedan i najlepši grad koji je ikad posetio“.

-Rusija se sada čini Karlsonu instinktivno bliža, kako kaže, nego SAD, zaključuje kolumnista „Vol strit džurnal“.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO – TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst