Betadanas 23:52

Bajden i Netanjahu razgovarali o oslobađanju talaca i primirju PolitikaVestiSvetSAD-Bliski istok 1Foto: EPA-EFE/MIRIAM ALSTER / POOL

Predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) i izraelski premijer Benjamin Netanjahu danas su razgovarali o ratu u Pojasu Gaze, oslobađanju talaca i prekidu vatre, saopštila je Bela kuća.

Dve savezničke države „razmotrile su tekuća pitanja o oslobađanju talaca, kao i o trenutnom prekidu vatre u Gazi“, navodi se u saopštenju posle telefonskog razgovora Bajdena i Netanjahua.

Diplomatski napori su intenzivirani poslednjih dana za postizanje prekida vatre.

Zvaničnici palestinskog pokreta Hamas trebalo bi sutra da putuju u Egipat da daju svoj odgovor na najnoviju izraelsku ponudu o prekidu vatre.

Egipat, Katar i SAD pokušavaju da ubede Izrael i Hamas da prestanu da se bore od okončanja jednonedeljnog primirja 1. decembra, kojim je omogućeno oslobađanje 80 izraelskih talaca za 240 palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.

– Biljana Lukić, novinarka

Originalni tekst