BEOGRAD/KANBERA, 16. januar 2022, (Njuz) – Velike promene su se desile na vrhu liste vekovnih srpskih neprijatelja, gde je iznenada ispred Hrvatske, Albanije, Bugarske i Nemačke prvo mesto preuzela Australija.

Ova daleka država je preuzela šampionsku poziciju liste vekovnih srpskih neprijatelja (VSN) nakon odbijanja vize Novaku Đokoviću i sprečavanju srpskog tenisera da odigra nekoliko partija tenisa na njihovom tlu.

Stručnjaci se slažu da niko nije mogao da predvidi ovakav razvoj događaja u samom vrhu VSN liste.

– Druge države su se za svoje pozicije na VSN listi borile, pa neke i bukvalno vekovima, poput Turske – kaže stručnjak za državnost i neprijateljstvo Milomir Marić – Ali mora se reći da se u poslednjih nekoliko godina i Hrvatska i Albanija slabo trude da rade protiv srpskih interesa, i to je Australija vešto iskoristila ovim udarcem od kojeg ćemo se teško oporaviti kao narod. Mislim da su zasluženo svojim podrivanjem i pakošću došli na vrh liste. Čestitke, sramite se – poručio je Marić.

Otac Novaka Đokovića Srđan Đoković kaže da nije neki stručnjak za istoriju, ali da je prilično siguran da se nikad ovako nešto strašno nije desilo srpskom narodu u prethodnih nekoliko stotina godina.

– Moguće je čak da se nijednom narodu na svetu nije desilo nešto ovako skandalozno, a ne samo Srbima. Ovo mogu da nazovem golgotom, u nedostatku neke jače reči – dodao je on.

Kako nezvanično saznajemo, Srbija za sada nema adekvatan odgovor na ovo užasno neprijateljstvo, ali je odlučeno da se, kao prvi korak odmazde, australijskom ministru Aleksu Houku zabrani ulaz na teniske terene “25.maj” na Dorćolu.

Viktor Marković

The post Australija izbila na prvo mesto liste vekovnih srpskih neprijatelja appeared first on Njuz.net.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)