ZLATNI bikini bodi koji je nosila glumica Keri Fišer kao princeza Leja dok je snimala Povratak Džedaja u franšizi Ratovi zvezda iz 1983. prodat je za 175.000 dolara.

АУКЦИЈА ПРЕДМЕТА ИЗ РАТОВА ЗВЕЗДА: Костим принцезе Леје продат за 175.000 долара

Foto Tanjug/AP/Natacha Pisarenko

Kostim, jedan od najupečatljivijih u filmovima iz serijala Ratovi zvezda, prodat je u petak na „Heritidž Aukšns“ sa sedištem u Dalasu.

Fišer je nosila ovaj kostim u sceni kada je njen lik Leju zarobio Džaba Hut u svojoj palati na Tatuinu, prenosi Juronjuz.

Kostim je dizajnirao Ričard Miler, glavni vajar „Industrial Light & Magic“, kompanije za vizuelne efekte koju je osnovao tvorac Ratova zvezda Džordž Lukas. Sedmodelni ansambl se sastoji od bikini grudnjaka, bikini prekrivača, prstena za kukove, trake za ruku i obične narukvice.

Aukcijska kuća je saopštila da je kostim princeze Leje izazvao „rat među kolekcionarima“.

Izvršni potpredsednik Heritidža Džo Madalena, rekao je da je kostim koji je prodat na aukciji Fišer nosila na snimanju, ali na kraju, u finalnoj verziji filma zamenjen je udobnijim.

Foto Tanjug/AP

Madalena je podsetio i da je model borca sa krilom I koji je preuzeo Zvezdu smrti u originalnom filmu Ratovi zvezda prodat za 1,55 miliona dolara (1,43 miliona evra).

-Moć „Ratova zvezda“ se ponovo dokazuje. Ovi filmovi su tako upečatljivi, rekao je Madalena.

Zlatni bikini kostim postao je pomalo kontroverzan tokom vremena, a neki fanovi ga vide kao sredstvo za seksualizaciju Fišer za pretežno mušku bazu fanova serijala Ratovi zvezda.

U intervjuu za NPR-ov „Fresh Air“ u novembru 2016. godine, Fišer je rekla da nošenje kostima nije njen izbor.

-Kada mi je (reditelj Džordž Lukas) pokazao odeću, mislila sam da se šali i to me je učinilo veoma nervoznom. Morala sam da sedim veoma uspravno jer nisam smela da imam linije na bokovima, poput malih nabora. Nikakvi nabori nisu bili dozvoljeni, tako da sam morala da sedim veoma, veoma ukočeno i pravo, rekla je Fišer za američki javni radio.

Miler, koji je kreirao kostim, rekao je da je koristio meki materijal za izradu kostima kako bi Fišer mogla slobodnije da se kreće.

-Međutim, i dalje joj se to nije dopalo. Ne krivim je. Stavio sam kožu na poleđini da bi se osećala udobnije, objasnio je on.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst