Milica Gardašević, atletska reprezentativka Srbije, zauzela je šesto mesto u skoku u dalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

АУ, КАКВА ШТЕТА! Србија умало до светске медаље, Милица Гардашевић имала бронзу у руци, али...

FOTO: Tanjug/AP

Posle skokova od 6,47 metara u prvoj i 6,56 u trećoj seriji (uz jedan prestup u međuvremenu), ona se probila u finale ove discipline, sa još sedam konkurentiknja. 

I, u četvrtoj seriji skočila je 6,74 metara što joj je donosilo treću poziciju. 

Ali…

Nju su potom u petoj seriji nadmašile i Fatima Daime iz Španije (osvojila bronzu sa 6,78), i Nemica Kikele Asani (6,77) i Švajcarkinja Anik Kalin (6,75). 

U poslednjem, šestom skoku, naša 25-godišnja atletičarka, koja je svojevremeno bila juniorska prvakinja Evrope, nije uspela da popravi svoj najbolji rezultat, prestupila je –  pa joj je bronza izmakla sa samo četiri centimetra.

Najsjajnija odličja osvojile su Amerikanke, Tara Dejvis-Vudhol sa 7,07 metara i Mone Nikols sa 6,85. Inače, lični rekord Gardaševićeve je 6,91.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre – takmičenje u lenjosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

VLAHOVIĆ ODRŽAVA JUVE U ŽIVOTU: Stara torinska dama na srpski pogon

BEZ MILOSTI: Evo šta se desilo Rusima koji su odbili da uzmu medalje posle meča sa Belorusijom

BEZ MILOSTI: Evo šta se desilo Rusima koji su odbili da uzmu medalje posle meča sa Belorusijom

Rat u Ukrajini doveo je do brojnih strašnih posledica, a trpi i sport. Kako ukrajinski, tako i ruski usled brojnih sankcija koje su mu uvedene. Pa opet, Rusija ima prijatelje s kojima može da održava i produbljuje sportsku saradnju, ali ima i kazne za svoje žitelje ako to prijateljstvo ne poštuju. Baš jedan primer na tu temu stiže tokom „specijalne vojne intervencije“, kako Ruska Federacija naziva pomenuti sukob.

03. 03. 2024. u 18:29

Originalni tekst