Najčešće važe za emotivne, ranjive i osjetljive. Ipak, Ribe su daleko više od toga, a ako je vjerovati astrološkim znalcima, one su nevjerovatno inteligentan znak – posebno u smislu emocionalne inteligencije. Evo šta kažu astroloui – zašto su Ribe tako pametne?

Danas se inteligencija uglavnom mjeri u smislu računanja koeficijenta inteligencije, poznatog IK. On nam na osnovu onoga šta riješite, znate i pokažete navodi koliko brzo možete da riješite probleme pomoću rasuđivanja, ali je tu i emocionalna inteligencija koja je zapravo sposobnosti da prepoznate i regulišete emocije i koristite društvenu svijest u određenim životnim situacijama.

Prema Biznis insajderu, Ribe su zapravo jedan od emocionalno najinteligentnijih znakova, jer se ističu u prepoznavanju i rasuđivanju sopstvenih i tuđih osjećanja. Sa Neptunom — planetom koja upravlja snovima i iluzijama — kao njihovom vladajućom planetom, oni su duboki mislioci. Ribe su izuzetno intuitivne i obrađuju stvari dublje od prosječne osobe, čineći njihovu emocionalnu inteligenciju neuporedivom.

Čak i ako sva logika pokazuje u jednom pravcu, ali njihova intuicija govori nešto drugo, oni će vjerovati svom instinktu. U istom smislu, oni su odlični procjenjivači karaktera, tako da ako Ribe imaju loš osjećaj o nekome, vjerovatno je dobra ideja da ih saslušate.

Kao dvanaesti i posljednji znak u zodijačkom ciklusu, oni su apsorbovali svaku lekciju koju su naučili drugi znaci. Vladajuća kuća Riba je dvanaesta kuća podsvijesti, a sa ovom činjenicom dolazi njihovo veliko razumijevanje za tiho razmišljanje i emocionalna spekulacija.

Istovremeno, kao vodeni znak, Ribe su nevjerovatno složene. Njihove emocije teku duboko kao okean, neki smatraju da su smiješno osjetljivi i mogu da prime čak i najsuptilnije vibracije.

Ribe simbolizuju dvije ribe koje plivaju u suprotnim smjerovima, što predstavlja stalno razdvajanje pažnje između fantazije i stvarnosti. U ovom znaku rođeni su fantastični umjetnici, jer su veoma maštovite, kreativne i imaju snažnu sposobnost da razmišljaju van svih pravila. Skloni su slikanju, muzici, a mnoge uspješne Ribe su pjevači, pisci i kreatori.

Poznate Ribe koje su uspješne i inteligentne


Rijana

Rijana je tipična Riba, rođena 20. februara ona ima jako istaknutu kreativnu stranu znaka kome pripada. Kao najbogatija muzičarka, prema Forbsovoj listi, oborila je nekoliko muzičkih rekorda, osvojila devet Gremija i uspješno lansirala inkluzivnu šminku i modne linije.

Stiv Džobs

Kao osnivač i izvršni direktor kompanije Apple, niko ne može poreći inteligenciju Stiva Džobsa. Smatra se da je jedan od najvećih vizionara i genija 21. vijeka, a njegov IK je 160.

Džastin Bieber

Još jedna uspješna i kreativna Riba. Ne samo da je bio prvi izvođač koji je ikada imao sedam pjesama sa prve liste albuma na Bilbord Hot 100, već je takođe prodao oko 150 miliona ploča širom svijeta od 2019. godine. 

Originalni tekst