ČAJ od lovora je vrlo aromatičan i specifičnog ukusa, a vrlo je blagotvoran za digestivni trakt i što je najvažnije, smanjuje nadutost.

АРОМАТИЧАН ЈЕ, ОЛАКШАВА ВАРЕЊЕ И СМАЊУЈЕ НАДУТОСТ: Благотворни чај од ловора

Foto Shutterstock

Čaj od lovora je vrlo blagotvoran za varenje i smanjuje nadutost, što znači nakon bogatih prazničnih trpeza i obilnih obroka. Vrlo jednostavno se pravi, potrebni su vam samo listovi svežeg ili sušenog lovorovoglista. Vrlo koristan je i čaj od đumbira te možete njega da naprvite ukoliko više prija taj ukus. Čaj od lovorovog lista podrazumeva manju količinu sušenog lovora, jer je intenzivniji od svežeg lovora. Pročitajte kako se pravi i isprobajte!

Potrebno:

2 suva ili 4 sveža lovorova lista

1 šolja vode

Med (opciono)

Recept za čaj od lovora:

 Korak 1:

Pripremite listove lovora i prokuvajte ih u vodi:

Možete koristiti sušene ili sveže listove lovora. Izmrvite listove pre nego što ih dodate u vodu, da biste ublažili njihov ukus. Ako koristite sveže lovorove listove, koristite ih dva puta više od osušenih. U maloj džezvi ostavite da provri 250 ml vode.

Dodajte lovorov list. Koristite otprilike dva lovorova lista po 125 ml vode. Dodajte lovorov list u kipuću vodu i ostavite da odstoji najmanje 5 minuta. Ovo omogućava da se ukusi i arome lovorovog lista prenesu u vodu. Pokrijte lonac da zadržite eterična ulja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst