Aris Movsesijan izabran za predsednika Nove stranke, najavljeno ujedinjenje sa PSG

0
160

Aris Movsesijan izabran za predsednika Nove stranke, najavljeno ujedinjenje sa PSG

Aris Movsesijan novi je predsednik Nove stranke, dok su za potpredsednike izabrani Ivan Jovanović iz Niša, Norbert Cvijanov iz Subotice i Beograđani Vladimir Vitošević i Srđan M. Jovanović, saopšteno je nakon Izborne konferencije Nove stranke. Delegati su, kako je navedeno, novo Predsedništvo ovlastili da formalizuje proces najavljenog spajanja Nove stranke i Pokreta slobodnih građana.

Aris Movsesijan Foto: Nova stranka
Aris Movsesijan Foto: Nova stranka

Zoran Živković, dosadašnji predsednik u dva mandata rekao je da se nije kandidovao ni za jednu stranačku funkciju, jer smatra da buduće kreiranje političke borbe stranke treba da preuzme novi tim. Živković je naveo da ostaje član Nove i na raspolaganju kada je potreban savet u radu.

"Nikako ne možemo biti zadovoljni izbornim rezultatima, naravno da je bilo velike krađe glasova, ali su i naše greške nesporne, kao i nametnuta ideja bojkota, koja nije donela nikakav rezultat. Neka nam svi protekli izbori budu nauk kako da greške ne ponovimo, a na novom rukovodstvu, koje ima potpunu podršku, je da osnaži stranku, ali i ozbiljno i dosledno radi na ukrupnjavanju opozicije. Prvi korak ka tome je i već najavljeno ujedinjenje Nove stranke i Pokreta slobodnih građana, jer samo snažna opozicija, uz odlučnu podršku hrabrih građana, može da zada odlučujući politički udarac aktuelnom režimu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i označi početak kraja te vlasti”, prenosi Nova Živkovićeve reči.

Movsesijan je naveo da bi fokus budućeg rada stranke trebalo da bude na socijalnoj i zdravstvenoj sigurnosti građana, koji su, “zbog neizbežne ekonomske krize, opravdano zabrinuti za svoju budućnost”.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article