U ORGANIZACIJI „Sportsko-turističkog centra“ opštine Arilje, u toku je manifestacija „Ariljske zimske radosti“. Kako nas je obavestio direktor STC Arilje Saša Luković, ova tradicionalna besplatna manifestacija se uvek održava tokom trajanja zimskog raspusta i namenjena je deci predškolskog uzrasta, ali i devojčicama i dečacima osnovnih i srednje škole.

АРИЉСКЕ ЗИМСКЕ РАДОСТИ: Одржава се традиционална манифестација у овом граду

FOTO: STC Arilje

Prema interesovanjima mladi sportisti mogu da biraju sportske aktivnosti: rukomet, odbojku, trku na 400 i 100 metara, basket 3×3, pikado i omiljenu igru najmlađih između dve vatre. Organizovana su i dva polaska za vožnju gondolom na Zlatiboru, dva odlaska na bazen u Užice, pešačenje sa planinarima, odlazak u pozorište, plesna radionica i kviz na temu “Upoznaj turističke potencijale svoga mesta“.

– Veliki broj dece se uključio u plesnu radionicu gde svakodnevno uče i predano vežbaju različite koreografije koje će izvesti na završnoj priredbi. Pod sloganom u “Zdravom telu, zdrav duh“ u saradnji sa planinarskim udruženjem „Sunčevica“ organizovano je pešačenje u dužini od osam kilometara. U ovoj rekreativnoj aktivnosti učestvovali su i stariji – istakao je Saša Luković, i nastavio:

– Za decu sa posebnim potrebama iz udruženja „Impuls“ će biti realizovan odlazak na bazen u Ovčar banju. Za „Ariljske zimske radosti“ prijavilo se preko 500 dece iz naše opštine, koja će tokom trajanja manifestacije naučiti nešto novo, pokazati spretnost i borbenost na sportskim terenima, zabaviti se i družiti, i što je najvažnije uživati u svim ovim programima.

Uz podršku opštine Arilje, svi programi su besplatni. Za učešće u takmičarskim aktivnostima za pobednike su obezbeđene prigodne nagrade, a za sve učesnike zahvalnice.

– Vrlo smo zadovoljni. Sportske aktivnosti su privukle veliki broj učesnika, što je veoma važno i utiče na usvajanje zdravih navika i stilova života, kao i na popularizaciju sporta među mladima. Jako je bitno da deca budu fizički aktivna, prvenstveno zbog zdravlja – poručio je Saša Luković, direktor STC Arilje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

KADA IGRA BRAJTON, GOLEADE SU ZAGARANTOVANE: Pogotovo kad ukršta koplja sa vukovima koji večeras gostuju na Ameksu

BRUKA AUSTRALIJAN OPENA! Novak Đoković oštro kažnjen, a Karlos Alkaraz - nonšalantno slavi kad mu vreme nije (VIDEO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst