Na prvo slušanje i sudeći po reakcijama i pregledima na Youtube platformi ovih pet pesama se ističu kao apsolutni favoriti koji su u trci za predstavnike Srbije na pesmi Evrovizije 2023. godine.

1.Džipsi – Greh

Džipsi, inače autovani gej i pripadnik romske nacionalnosti, ovakvu muziku pravi već godinama. Njegov prvi album je postao vrlo popularan u alternativnim pop krugovima, a numera kojom planira da se predstavi na Pesmi za Evroviziju ’23 nosi sa sobom zvuk osamdesetih i najviše podseća na muziku koju danas radi The Weekend, jedan od najpopularnijih izvođača na svetu trenutno.

2.Luke Dim – Samo mi se spava

Možda najalternativniji izvođač ove godine, ne samo zbog pesme, već i zbog svoje kompletne pojave, jeste Luke Dim. Veoma je popularan u Kini, u svojoj pesmi „Samo mi se spava“ peva na engleskom i srpskom jeziku, a njegov alternativni zvuk podseća na takozvani anksiozni pop, po čemu je najpoznatija Bili Ajliš.

Luke Dim u pesmi govori o “svetu koji gori”, “ratu”, “unutrašnjim nemirima” i tome da on samo želi da spava. Dajte mu priliku.

3.Hurricane – Zumi, zimi, zami

Novi sastavak grupe Hurricane ima jedan od upečatljivih hitova koji će sigurno biti domaći i regionalni hit. Pesma Zumi, zimi, zami je pevljiva i lako pamtljiva, urbana, moderna, na neki način i drugačija, ali opet u skladu sa muzikom koju ovaj sastav stvara.

4.Savo Perović – Presidente

Bivši učesnik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” Savo Perović učestvuje na ovogodišnjem izboru pesme za Evroviziju.

Pesma pod nazivom “Presidente” objavljena je na zvaničnom jutjub kanalu Radio Televizije Srbije, a već na prvo slušanje je osvojila srca publike.

Svi su primetili da je mladi pevač dao sve od sebe da ova pesma zvuči ovako dobro, a nema sumnje da će za takmičenje spremiti i nesvakidašnji scenski nastup.

Savo je učestvovao i u pisanju teksta, pa je pored MC Sajsi jedan od autora numere sa kojom će se takmičiti na ovom prestižnom festivalu.

-Komo tu, komo tu, mi presidente komo tu, ti se bolje pazi mene. Komo tu, komo tu, mi presidente komo tu, sve je igra presidente – glasi refren pesme.

Publika je odmah pozitivno odreagovala, a u komentarima su se samo nizale pohvale na njegov račun i ova pesma je mnogima već favorit.

-“Bravo Savo”, “Ovo se čekalo”, “Svaka čast majstore”, “Trud se isplatio” – samo su neki od komentara ispod videa.

5.Zejna- Rumba

Nakon manje od 24 sata, po pregledima, na “YouTube”-u.s. se izdvojile neke pesme. Pre svih to je pesma “Rumba” koju će na ovom festivalu izvesti atraktivna pop pevačica Zejna. Ova numera već ima više od 100.000 pregleda.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst