BEOGRAD, 30. avgust 2021, (Njuz) – Petar Žarković (47), antivakser iz Beograda, primio je danas treću dozu Nestorovićevih izjava, saznaje Njuz.

Kako sam kaže, za sada nema neželjenih dejstava, osim što ga je malo zabolela glava tokom aplikacije treće doze.

– Primio sam je na antivakcinalnom punktu “BalkanInfo“. Moram da pohvalim organizatore za besprekorno davanje. Nije bilo nikakvog čekanja, jasno i glasno sam usvojio sve što je Nestorović pričao. Nemojte se vakcinisati – izjavio je gospodin Žarković.

Da podsetimo, davanje treće doze antivakcinaških izjava u Srbiji je počelo pre sedam dana. Antivakcinalni punktovi postavljeni su na Tviteru, Fejsbuku i YouTube i oni su za sve zainteresovane dostupni 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Treća doza pojačava antivakcinaško delovanje, a najteže moguće neželjeno dejstvo je odsustvo volje za komentarisanjem na vestima o vakcinama. Građani mogu da biraju između izjava Branimira Nestorovića, Jovane Stojković, Saše Radulovića, Saše Borojevića i Mile Alečković. Trenutno najveće interesovanje je za Nestorovićeve izjave.

– Prve dve doze sam primio od Saše Borojevića i Jovane Stojković, ali sam nakon mnogih saveta antivakcinisanih, za treću dozu odlučio da bude baš Nestorovićeva, koja je i najjača. Nemojte se vakcinisati – rekao je Žarković.

Prema prvim informaciama, za nedelju dana preko 300.000 antivaksera je primilo treću dozu antivakcinaških izjava. Nestorovićeve izjave su tradicionalne, pravljene po proverenoj recepturi i bore se protiv vakcina na stari način, dok su izjave Jovane Stojković, Saše Borojevića i Mile Alečković nove, napravljene po principu informacione tehnologije, a stručnjaci kažu da imaju produženo dejstvo. Radulovićeve izjave su vektorske, prenose se preko stranačkih aktivista.

Nezapamćeno interesovanje za treću dozu antivakcinaških izjava navelo je proizvođače antivakcina da razmisle o uvođenju antivakcinalnog digitalnog sertifikata, o čemu će biti reči u narednim mesecima.

Uroš Bogdanović

The post Antivakser primio treću dozu Nestorovićevih izjava appeared first on Njuz.net.

Original Article