Kako je večer odmicala, tako su u Grandovu scenu dolazili sve bolji i spremiji kandidati. Tako su dva momka Petar Bulatović i Perica Veljković samouvjereno izašli pred žiri da pokažu sve što znaju.

Cecin takmičar je odabrao pjesme „Sačuvaj tajnu“ i „Oči jedne žene“, dok je Marijin kandidat odabrao numere „Šadrvani“ i „Da li znaš“.

Momci su dali svoj maskimum tokom nastupa, pa se ovaj dulet završio u tako što oba takmičara idu u baraž. Malu prednost je dobio Perica koji je osvojio pet glasova, dok je Petar dobio četiri glasa od žirija. Ceca se odmah pobunila, pa je priznala da ne može da vjeruje da njen takmičar nije dobio svih šet glasova jer zaslužuje to.

Kada se nastup završio, obratio se Voja iz bekstejdža, a među podrškom bila je i nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ Andreana Čekić koja je došla kao pratnja Perici Vasiću. Saša je ostao iznenađen kada je ugledao pjevačicu, pa je priznao da mu je drago što je došla večeras.

-Pa gdje si Andreana? Znaš koliko dugo te nisam vidio, ja te samo viđam sada po televizijama – rekao je Saša, a ona je odgovorila:

-Ja ću onda da dođem češće.

Upoznali smo večeras prvi put i Peričinu mamu Silavnu, koja je priznala da je ona zadužena za njegov stajling tokom takmičenja, a večerašnji odabir je posebno oduševio žiri.

Nakon ovoga žiri je prešao na komentare, pa je iznio pohvale i kritike na račun oba takmičara.

-Bila sam u klinču sa Svetlanom, ali tvrdim i stojim iza svog mišljenja koje ću reći. Petre, ne može sa 17. godina da se pjeva ovakav repertoar i ne može verzija Saše Matića umjesto Duška Kuliša. To je prvi faul, a drugi je bio kod druge pjesme, meni je važno da pjevač krene pjesme od početka do kraja kako treba. Ima kod tebe materijala, takmiči se kali se. Što se tiče Perice, umalo da ne glasam za njega, Ceca me je podsjetila- rekla je Ana, a Ceca se odah naovezala:

-Boga ti, smak svijeta da ne glasaš za Pericu, ja te podsjetila, a ti mom takmičaru nisi mom dala glas. Niste normalni, smatram da ste gluhi, strašno. Bosanac, ti si moje razočarenje- rekla je Ceca ljutito.

Nakon kratke polemike, tamičarima se obratio Bosanac i priznao da večeras nisu ostavili poseban utisak na njega.

-Ja ne znam smijem li išta reći? Da budemo jasni, nije to bio toliki napredak od prošlog puta. Jeste napredovao Perica, ali druga pjesma te je oduvali. Što je tiče Petra, ova prva pjesma pokazala je da ti možeš da pjevaš narodnjake, ali pored svih faulova, mislim da je ovo sasvim realno – kazao je kompozitor.

Viki je priznala je Petar trebao da dobine šest glasova, a Pericu je pohvalila u prvoj pjesmi. Ostali članovi žirija su imali slična mišljenja kada su u pitanju greške i dobre stvari kod oba takmičara.

Poslije polemike žirija, mentorke su dale zavšne riječi, jedna je bila zadovoljna, dok je druga bila bijesna kao ris na kolege.

-Perice imaš dobru pjesmu, pokako samo, pa ćemo vidjeti – rekla je Marija, dok je Ceca i dalje ostala ljuta na žiri, pa im se žestoko obratila:

-Neću da trošim reči, ovo dijete je trebalo da ima šest glasova, ali čućemo u snimku. Narod mi je svjedok, izdajnici.

(express/grandonline)

Originalni tekst