Euromoney magazin odlikovao je Andrea Orćela, CEO-a UniCredita, kao „Bankara godine“ u znak priznanja za izuzetno liderstvo i izvanredne rezultate koje je UniCredit Grupa postigla 2023. godine, kroz strateški plan transformacije „UniCredit Unlocked“.

Prestižna nagrada uručena je na ceremoniji „Euromoney Awards for Excellence”, u Londonu 18. jula.

Osim priznanja za Orćelovo izuzetno liderstvo i transformaciju Banke, Euromoney je dodelio UniCreditu prestižnu nagradu za Najbolju banku za mala i srednja preduzeća (MSP) u Zapadnoj Evropi, odajući priznanje dugogodišnjoj saradnji i njenom širokom dometu od dva miliona klijenata MSP i 15 miliona klijenata među
fizičkim licima, u 13 zemalja u Evropi.

Dodatno, Euromoney je prepoznao UniCredit kao Najbolju banku u Italiji, gde je takođe proglašena za Najbolju banku za ESG i za mala i srednja preduzeća.

UniCredit je proglašen za Najbolju banku u Bosni i Hercegovini, gde je dobio i dodatno priznanje za Najbolju banku za raznolikost i inkluziju.

UniCredit Grupa ukupno je dobila 18 nagrada, u znak priznanja za svoj izuzetan rad širom Evrope. Ove nagrade uključuju Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi za upravljanje bogatstvom i Najbolju banku za transakcione usluge, kao i priznanja za Najbolju banku u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Rumuniji za ESG i Najbolju banku Bugarske, Hrvatske i Rumunije za korporativno bankarstvo.

U Češkoj je banka dobila titulu Najbolje banke za mala i srednja preduzeća.

Andrea Orćel, CEO UniCredit-a, prokomentarisao je nagrade, rekavši: „Izuzetno sam počastvovan i zahvalan svim kolegama koji su radili zajedno, sa strašću i posvećenošću kao jedan tim koji kontinuirano pruža rezultate za sve naše zainteresovane strane. Ove nagrade su istinsko priznanje njihovim dostignućima i svedočanstvo su posvećenosti i napornog rada celog našeg tima, kao i još jedan
korak napred ka našoj ambiciji da postanemo banka za evropsku budućnost”.

Izuzetni rezultati UniCredit-a u 2023. godini, koja je označena kao najbolja godina ikada, i izvanredan prvi kvartal 2024, odražavaju uspeh strateškog plana,

„UniCredit Unlocked“, koji transformiše instituciju u jednu harmoničnu grupu sa pristupom 15 miliona klijenata i 13 tržišta širom Evrope. Koristeći svoj jedinstveni panevropski model, UniCredit se postavlja kao novi standard u industriji.

Post Views: 7

Originalni tekst