Prošlo je mnogo godina od kada je pop pjevačica Ana Stanić bila na vrhuncu poplarnosti. U međuvremenu, nije u potpunosti nestala sa scene, ali se često publika pitala “zašto je nema, gdje je?”.

Pjevačica je očigledno odlučila da to promijeni i ove godine je već znatno prisutnija u javnosti, a ima i ozbiljan razlog za to. Ona, naime, obilježava 25 godina karijere čija bi kruna trebalo da bude njen solistički koncert u Beogradu. U međuvremenu imala je zapažen nastup na ovogodišnjem festivalu „Beogradsko proleće” kada je osvojila dvije nagrade sa autorskom pjesmom „Krila” – specijalnu nagradu Naxi radija i nagradu za najbolji aranžman, koju je uradio Mahir Sarihodžić.

Nagrađena pjesma zaslužila je i spot koji je upravo snimila u saradnji sa Dariom Janoševićem, a kojim prenosi poruku u odnosu na sve loše stvari koje nam se dešavaju.

-U vremenima crnih prilika, mržnje i rana, budite zelena polja dobrote i svetlosti. Ako ima ljekovitih stvari, muzika je sigurno jedna od njih. Nadam se da će vam se svidjeti spot za pjesmu Krila. Šaljem vam oblak ljubavi – poručila je Ana Stanić.

U snimanju “Krila” su učestvovali poznati muzičari Dado Marinković na bubnjevima, Robert Vrbančić na basu, note akustične i električne gitare kreirala je Mira Lesić, a prateće vokale pjevala je Maja Sar.

Povodom Aninog jubileja – 25 godina karijere, “Croatia records” će joj 10. juna objaviti “Best off album” sa tri nove pjesme, među kojima i duet „S one strane ljubavi” sa Borisom Novkovićem. Ta pjesma će prvi put biti izvedena uživo 10. juna na CMC festivalu u Vodicama. Za početak jeseni Ana najavljuje novi album i koncerte širem regiona.

Slavica Danilović

Originalni tekst