„Iznenadiću se ako opet pobedim na festivalu Pesma za Evroviziju“, kaže konceptualna muzička umetnica Ana Đurić Konstrakta u emisiji ESTRADAnje neposredno pred takmičenje za predstavnika Srbije na Evroviziji.

Konstrakta je u razgovoru s autorom i voditeljem emisije Milijem Čolićem obrazložila svoj stav i naglasila da se na festival ponovo prijavila kako bi publici predstavila ono što sada radi.

– Objektivno će biti teško da opet pobedim… Mi smo kao tim postigli cilj, pesma „Novo bolje“ je slušana. Mislim da je do pobede teško doći, ali nije nemoguće… Prošli put sam se zaista iznenadila, a sada smo u trku ušli s rizikom da to može da se dogodi – priča u svom stilu Konstrakta, koja je na Evroviziji u Torinu 2022. osvojila visoko peto mesto.

Kao specijalno iznenađenje za Anu Mili je u emisiju putem video-poziva uključio Zoricu Brunclik, a dve naizgled različite muzičke umetnice nisu krile oduševljenje što imaju priliku da razgovaraju.

Foto: Masha Bandjur

 

Brunclikova je analizirala novu Konstraktinu pesmu i zaključila da su šanse da ove godine u Malmeu predstavlja Srbiju izuzetno velike.

– Konstrakta mi je kao umetničko ime nekako daleko, a Ana mi je mnogo bliže. Ona privlači moju pažnju jer pomera granice u muzici i tekstovima. Tekst nove pesme doživela sam kao metaforu svega onoga što prolazimo tokom života. Mislim da Ana ima mnogo šansi da ponovo bude naša predstavnica na Evroviziji, a ja i moja porodica ćemo navijati za nju – rekla je Zorica zahvalivši Konstrakti što je pred svaki izlazak na evrovizijsku scenu u Torinu pre dve godine pevala njenu pesmu „Težak je ovaj život“, na šta se i Ana zahvalila i nadovezala:

Foto: Masha Bandjur

 

– Drago mi je što je Zorica primetila da je tekst ono na čemu insistiram i čime se bavim, jer ja nisam pevačica raskošnog glasa i izraza.

Konstrakta se osvrnula i na period pre odlaska na Evroviziju. Ona se muzikom bavila i dok za nju nije znala široka publika i priznaje da od toga nije mnogo zarađivala.

– Danas je teško doći do mnogobrojne publike. Godinama smo se bavili muzikom bez neke materijalne naknade, ali smo opstali. Lepo je kada zarađuješ od onoga što radiš, ali ja ne umem da uđem u taj biznis i kalkulaciju – rekla je Đurićeva i nasmejala se na konstataciju voditelja da ona od šou-biznisa ima samo dobar šou.

Foto: Masha Bandjur

 

Konstrakta priznaje da joj je opao broj pratilaca na Instagramu.

– Pre takmičenja Pesma za Evroviziju imala sam oko 2.000 pratilaca na Instagramu, a posle finala 160.000. Normalno je da su me tokom Evrovizije pratili i stranci, ali ja sam znala da će taj broj kako je rastao, tako i opasti. Ne objavljujem mnogo stvari na engleskom jeziku. S vremenom je moj sadržaj verovatno prestao da bude zanimljiv strancima i sada sam na nekih 128.000 pratilaca i to mi je sasvim dovoljno.

Celu emisiju ESTRADAnje pogledajte u videu na početku teksta.


Određen datum sahrane oca Nebojše Glogovca!

sledeća vest

Originalni tekst