Košarkaškoj reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država u ovom predolimpijskom pripremnom ciklusu baš i ne ide sve kako su zamislili. Najveće muke zadao im je Južni Sudan (imali šut za pobedu, ali nisu uspeli da pogode), a lake pobede nisu izvojevali ni protiv Nemačke ni Australije.

Zato informacija koju prenose američki mediji, a koja kaže da Stiv Ker neće moći da računa na Kevina Duranta na otvaranju takmičenja, po Amere ne zvuči nimalo dobro.

„Mislim da će SAD igrati protiv Srbije bez Kevina Duranta. Stiv Ker je razgovarao sa njim i odlučili su da mu daju još vremena zbog istegnuća mišića. Veruju da će moći da igra na Igrama, ali male su šanse da to bude već protiv Srbije“, preneo je Brajan Vindhorst, dobro obavešteni novinar ESPN-a.

Amerikanci, takođe, ne planiraju zamenu za krilo Finiks Sansa.

„Jednu stvar je Stiv Ker jasno stavio na znanje, a to je da neće praviti promene u sastavu. Imaju pravo na to, ali neće se dogoditi. Kevin Durant će biti u timu“, zaključuje novinar ESPN-a.

Podsetimo, reprezentacije Srbije i SAD-a su pre nedelju dana već odigrale jednu pripremnu utakmicu, na kojoj su Amerikanci slavili rezultatom 105-79. Naredni meč ove dve selekcije igraju 28. jula, od 17:15 časova.

Post Views: 33

Originalni tekst