Nikada se nije dogodilo da republikanac koji pobedi na preliminarnim izborima u Ajovi i Nju Hempširu ne dobije, na kraju, nominaciju da trči za Belu kuću. Međutim, Tramp bi mogao preskupo da je plati ako Niki Hejli ostane do kraja na poprištu. Bivša ambasadorka SAD u Savetu bezbednosti UN bila bi idealna za ulogu kandidatkinje za potpredsednicu SAD na republikanskom tiketu sa Trampom. Ali, da bi se taj scenario realizovao, potrebno je da ona što pre izađe iz trke za republikanskog kandidata. Sa svakim dodatnim danom izborne kampanje jaz između Trampa i Hejlijeve postaje sve veći, tim pre što je The Donald sklon paranoičnim stavovima i već optužuje bivšu ambasadorku da radi za račun „duboke države“ s jedinim ciljem da mu naudi i spreči ga da se vrati u Belu kuću.

Niki Hejli ne želi da se preda jer se nada da bi, posle izlaska Desantisa i drugih republikanskih takmaca, u obračunu jedan na jedan sa Trampom mogla da iznenadi sve početkom marta, kada je na programu tzv. superutorak i republikanski preliminarni izbori u 15 država.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 1. FEBRUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 13

Originalni tekst