Pre nego što je odleteo na jug Italije, gde je u regionu Pulje prisustvovao samitu lidera G7, papa Franja razgovarao je s malo drugačijim gostima u Vatikanu.

Da bi ukazao na značaj humora, papa je ugostio više od 100 komičara iz 15 zemalja, među kojima su bile i američke zvijezde Vupi Goldberg, Džimi Falon, Kris Rok, Stiven Kolber i Konan O’Brajan, prenosi N1.

„U moru toliko sumornih vesti, dok smo udubljeni u mnoge društvene i čak lične vanredne situacije, vi imate moć da širite mir i osmehe. Ujedinjujete ljude, zašto što je smeh zarazan. Molim vas molite se za mene: za, a ne protiv“, rekao je papa okupljenim komičarima.

Jimmy Fallon and Chris Rock making Pope Francis laugh after their private audience at the Vatican this morning. pic.twitter.com/QGARhCHarm

— Colm Flynn (@colmflynnire) June 14, 2024

“Kada uspete da nasmete svakoga, takođe nasmejete i Boga“.

Franja je poručio da je u redu „smejati se Bogu“ na isti način na koji se „igramo i šalimo sa ljudima koje volimo“.

Nakon što je održao govor, Franja je pozdravio komičare pojedinačno, smejući se i šaleći sa nekima od njih.

„Bilo je sjajno, veoma brzo i zaista puno ljubavi, i bila sam srećna“, rekla je Vupi Goldberg.

O’Brajan je podsetio da je papa „govorio na italijanskom“ pa nije „bio siguran šta je rečeno“.

„Biti u toj prostoriji, sa svim mojim kolegama komičarima – od kojih sam sa nekima dobar prijatelj godinama – u toj sredini, bilo je prilično čudno. Svi smo pomislili, kako se ovo dogodilo? Zašto smo ovdje i kada će da nas izbace?“.

Kolber je priznao da je njegov italijanski „stvarno loš“ i da bi voleo da ga govori bolje. Međutim, uspeo je da podseti papu da je uradio audio knjigu za njegove memoare.

„Bilo je divno, nikada me neće zaboraviti“.

Post Views: 42

Originalni tekst