PENZIONISANI američki general Mark Kimit izjavio je danas da Izrael možda može da pobedi u Gazi, ali ne i u regionu gde zemlje ne odobravaju delovanje izraelske vojske.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Израел може да победи у Гази, али не и у региону

Foto Tanjug/AP

On je naveo da govori izraelskih zvaničnika o uništenju Gaze “zvuče dobro na televiziji”, međutim istakao je da su takvi planovi nepraktični i nezakoniti.

-Oponašajući taktiku Sjedinjenih Država u Drugom svetskom ratu u Nemačkoj i Japanu, Izrael je napravio ozbiljnu grešku u svom ratu protiv Gaze, rekao je Kimit za Al Džaziru.

On je dodao da taktika neprestanog bombardovanja Gaze nije popularna među zemljama u regionu.

-Uprkos izraelskom ubistvu najvišeg komandanta Hamasa u Libanu i prekidu brodskih ruta u Crvenom moru, SAD su manje zabrinute zbog regionalne nestabilnosti nego u oktobru. Situacija nije pogodila američke crvene linije, rekao je Kimit.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst