Амерички експерти сматрају да би Русија на тлу Европе однела победу захваљујући овом оружју
Наука и технологија

15 фебруар 2022


Russia Beyond – Србија

Министарство одбране РФ/Global Look Press

Амерички интернет портал 19FortyFive објавио је текст који искрено може да забрине врхушку америчке војске и НАТО-а у целини. Ради се о разрадама различитих ратних сценарија у којима би једна од страна била руска армија. Она би могла свог непријатеља да потуче до ногу захваљујући премоћи када је у питању оружје велике разорне снаге. Детаљи у тексту.

Портал напомње да Русија у односу на НАТО има неупоредиву предност када је у питању број тактичких нуклеарних бојевих глава. Према њиховим подацима руска армија располаже са око 2 хиљаде бојевих глава, док у исто време Војска САД има свега 200 или 10 х мање. Ствар постаје још деликатнија ако се зна да на територији Европе америчка војска може да се ослони на стотињак бојевих глава, док се остатак налази на територији САД- преноси интернет портал РГ.

Аналитичар Бренд Иствуд наглашава да тактичко нуклеарно оружје може одлучујуће да утиче на коначни исход евентуалног рата. Ударни капацитети руске армије када је у питању поседовање великог броја малогабаритиних тактичких нуклеарних бојевих глава дају јој значајну предности у односу на потенцијалне супарнике.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article

(Visited 1 times, 1 visits today)