AMBASADOR Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, koji je učestvovao danas u Majamiju na poslovnom okruglom stolu o privrednim i investicionim mogućnostima u Srbiji, rekao je da je veliko interesovanje poslovnih organizacija u Majamiju i Floridi za jačanje saradnje sa Srbijom kao ključnim partnerom u Jugoistočnoj Evropi.

АМБАСАДОР ЂУРИЋ: Велико интересовање пословних организација у Мајамију и Флориди за јачање сарадње са Србијом

Foto Ambasada Srbije u SAD

-Pored IKT sektora kao trenutno dominantnog i prioritetnog u našoj trgovinskoj razmeni sa SAD, među dodatnim perspektivnim oblastima intenzivnije saradnje zajednički smo identifikovali i turizam, kreativne industrije i obrazovanje, kazao je Đurić, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Americi.

S obzirom na veliki ekonomski značaj Floride i veoma brojnu srpsku dijasporu u toj američkoj državi, Đurić je ukazao da je tokom sastanka bilo reči i o perspektivi otvaranja posebnog diplomatskog predstavništva Srbije u Majamiju.

-Otvaranjem generalnog konzulata, naša zemlja bila bi treća zemlja u regionu koja ima predstavništvo na Floridi. Konzulat bi u svom sastavu imao i trgovinsku kancelariju, čime bismo, pored uobičajene saradnje sa našim iseljeništvom, na poseban način odgovorili i na potrebe poslovne zajednice, i tako doprineli još snažnijim ekonomskim odnosima, istakao je Đurić.

Ambasador Đurić iskoristio je priliku da poslovnoj zajednici Majamija uputi poziv za učešće na Međunarodnoj izložbi „Ekspo“ koja će se održati tokom 2027. godine u Beogradu, kao i da predstavi planove naše zemlje kao domaćina te specijalizovane izložbe svetskih razmera.

Okrugli sto, u organizaciji Svetskog trgovinskog centra iz Majamija, okupio je najviše predstavnike svih vodećih poslovnih asocijacija i turističkih organizacija u Majamiju i na Floridi.

(kosovo-online.com)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst