IZVRŠNI direktor američke kompanije za trgovinu putem interneta Amazon, Andi DŽesi, saopštio je da ta kompanija planira da otpusti više od 18.000 radnika, prenosi Rojters.

АМАЗОН ОТПУШТА ХИЉАДЕ РАДНИКА: Америчка компанија најавила прекид радног односа више од 18.000 људи

FOTO: Printskrin

Izvršni direktor “Amazona” poručio je da će razgovori sa radnicima početi 18. januara i da će oni koju budu obuhvaćeni otpuštanjima dobiti pomoć u vidu otpremnine i podršku pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj meri biti pogođeni sektori internet prodavnice “Amazon Stors”, kao i sektori za upravljanje ljudskim resursima, navodi se u objavi.

“Amazon”, čije je sedište u Sijetlu, u decembru je već počeo sa otpuštanjem radnika.

 – “Amazon” globalno zapošljava više od 1,5 miliona radnika i prema procenama priprema se za usporavanja poslovnog rasta, jer sve veća inflacija prisiljava preduzeća i potrošače na smanjenje potrošnje – ocenjuje Rojters.

Uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih meseci otpuštanja su već, između ostalih, najavili “Meta”, kompanija u okviru koje posluju “Fejsbuk” i “Instagram”, iz koje je saopšteno da će otpustiti više od 11.000 radnika, kao i američka softverska kompanija “Majkrosoft” koja je najavila da će ih otpustiti oko 1.000.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

NAJUBOJITI BROD NA SVETU: Zaplovila fregata “Admiral Gorškov” naoružana “Cirkon” projektilima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst