ALTA banka bila je zlatni sponzor prve regionalne ACI FMA ADRIA konferencije o finansijskim tržištima održane od 24. do 26. maja u živopisnom okruženju Bleda. Ova manifestacija okupila je na jednom mestu veliki broj učesnika iz 14 zemalja, sa jedinstvenom prilikom povezivanja i razmene ideja iz različitih oblasti finansijskih usluga.

U organizaciji srpskog, slovenačkog i hrvatskog ogranka ACI Financial Markets Association (ACI FMA), ovaj događaj okupio je na jednom mestu finansijske stručnjake u bankarstvu, centralnom bankarstvu, penzionim i investicionim fondovima, osiguranju i drugim oblastima finansija.

Iz ALTA banke ističu da je bilo zadovoljstvo biti deo ACI FMA ADRIA konferencije koja predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu čuju iskustva zemalja Evrope i regiona, te da ovakve konferencije podstiču umrežavanje, učenje i oblikovanje budućnosti ove industrije.

ACI je vodeće svetsko neprofitno, nepolitičko udruženje stručnjaka za finansijsko tržište, sa ponosnom istorijom doprinosa obrazovanju tržišnih aktera o načelima etičkog ponašanja i unapređenju najbolje tržišne prakse. Srpski ogranak ovog udruženja osnovan je davne 1975. godine. Prisutno u više od 60 zemalja i sa više od 6.500 aktivnih članova, ACI FMA jedno je od najstarijih i najvećih finansijskih udruženja na svetu, koje svojim članovima otvara brojne mogućnosti širom sveta.

Post Views: 7

Originalni tekst