Almir Delić nedavno je objavio pjesmu „ Noći proveo za šankom“. Pjesma osvaja publiku, a Almir je zadovoljan prvim reakcijama. Pjesmu su radili Merhad Muračević i Melis Jusić. Jedan od učesnika „Zvezda Granda“ tokom tamičenja je bio oštar ne jeziku. Često je znao da uđe u rasprave sa žirijem i brani svoje stavove.

Takmičenje je iza njega, a on je i danas takav. Njega je dugačak jezik koštao polufinala. Tada je Almir dodao da je trebao proći u polufinale umjesto dueliste Enisa Todića, a ovo je naljutilo Mariju Šerifović. Pjevač komentariše estradu bez imalo „uvijanja u celofan“. Planira i duet, ali nam otkriva i koja je njegova neostvarena želja.

Kakve su prve reakcije na pjesmu „Noći proveo za šankom?

-Prve reakcije na pjesmu su pozitivne. Tek je objavljena, nisam je zvanično nigdje još ni predstavio. To trebam da uradim na televiziji Gigantic uskoro.

Ima li autobiografskih elemenata?

-Pjesma je drugačija od ostalih, ne liči ni na jednu. Nije blijeda kopija i siguran sam da će kad tad slušatelji to da prepoznaju. Pri odabiru te pjesme, kad mi je ponuđena sam vidio i samog sebe, ali generalno mislim da se svako u nekom životnom periodu nalazi u ovoj opisanoj situaciji u pjesmi. Upravo zbog toga mislim da nema granica. Njen malo tvrđi zvuk također je specifičan, ali to je moja želja. Hvala ekipi koja je ispoštovala moju želju pri nastajanju ove pjesme.

Foto: Fb

Zbog čega bi ti noći proveo za šankom?

-Razne nostalgije nas hvataju u raznim periodima života, tako da uvijek se nađe neki razlog. Jesmo li Bosančerosi ili nismo? Mi smo narod koji se veseli i plače u isto vrijeme, a sve to u kafani.

Imaš li podršku kolega?

-Naravno da imam podršku, posebno onih koji su u mother krugu, a vjerujte jako je veliki. Naravno, bit će i otpora, ali toga sam ja svjestan. Tako je uvijek kad se pojave autorska djela, kad pjevate tuđe pjesme stalno vas upoređuju. Kad snimate svoje onda ide otpor, ali to je bilo prije 100 godina, bit će i narednih 100 godina ista situacija. S tim se moramo pomiriti. Ja jesam. Samo furaj svoj fazon.

Jesi li imao priliku pjesmu izvesti uživo?

Foto: Promo.

-Da jesam, na zabavi neću kazati gdje. Uživo je još ljepša za izvedbu.

Tokom „Zvezda Granda“ za tebe je žiri tvrdio da si oštar na jeziku. Jesi li takav i danas?

-Nisu to tvrdili. Ja sam bas fin dečko. Naravno, ne dozvoljavam privatno nikome da mi uništava život. Neću nikad, a što se tiče posla, tu uvijek možemo u nedogled. Fino, kulturno i argumentovano.

Šta te nervira na estradi?

-Puno se laže. Sve je lažno. I to što se hvale, vjerujte mi, uvijek su oni pravi šutjeli i mutili. Ti folovi, to je za prosječno neinteligentnog čovjeka. Smješna priča. Kad prođe par dana od objavljenog i naručenog paparaco snimka, onda dođe kući i stignu ih pravi problemi. Loš brak, djeca ne slušaju, krediti, porodica, stvarni dispute, a ove iluzije … Ja ne padam na to.

Ima li planova za duet?

-Imam planova za duet, ali zasad samo su planovi. Hoću ozbiljan duet.

Imaš li neostvarenih želja?

-Neostvarenih želja ima beskrajno puno. Ja sam iskren, imam ih mali milion, kao i svako, ali treba redati po prioritetima, pa vidjet ćemo. Neke su se počele ostvarivati, da izdajem svoje pjesme. Jedna je da pjevam neki koncert sa Halidom Bešlićem, bar jednom jednu pjesmu u životu. Volim ga i poštujem i poslovno i privatno. To je tata igrice na Balkanu. Ima ih još, ali Bože samo zdravlja i pameti!

N.N.

Originalni tekst