Home Iz minuta u minut Alfa Romeo zauzeo prvo mesto  među premijum brendovima u studiji kompanije J.D...
alfa-romeo-zauzeo-prvo-mesto- medju-premijum-brendovima-u-studiji-kompanije-j.d-power

Alfa Romeo zauzeo prvo mesto  među premijum brendovima u studiji kompanije J.D Power

58

Prema J.D Power studiji inicijalnog kvaliteta (IQS) za 2023. godinu, Alfa Romeo postigao je zadivljujuće dostignuće, snažno poboljšavajući svoj IQS rezultat u odnosu na 2022, u suprotnosti sa trendom industrije.

J.D. Power je anketirao kupce novih vozila o njihovim prva tri meseca vlasništva i pratio probleme na 100 vozila (PP100) kako bi izmerio performanse brenda. Ovo su dostignuća italijanskog brenda:

  • Alfa Romeo je prvi među premijum brendovima i treći u industriji, što je poboljšanje od 24 mesta u odnosu na poziciju 2022.
  • Alfa Romeo, zajedno sa brendom Maserati, je premijum brend sa najvećim poboljšanjem.
  • Alfa Romeo Stelvio je najbolji kompaktni premijum SUV

Alfa Romeo je na najvišoj stepenici podijuma premijum brendova i na trećem mestu u celoj industriji u J.D. Power američkoj studiji inicijalnog kvaliteta (IQS) za 2023. godinu. Alfa Romeo se popeo za 24 mesta – najveći skok u ovogodišnjem IQS-u – i završio na prvom mestu među premijum brendovima i treći u industriji. Štaviše, Alfa Romeo Stelvio je takođe osvojio najviše odlikovanja u segmentu kompaktnih premijum SUV-ova studije.

Žan Filip Imparato (Jean Philippe Imparato), Izvršni direktor brenda Alfa Romeo: „Ovaj rezultat je izvor velikog ponosa za Alfa Romeo, i prirodna posledica izuzetnog rada celog tima. Ekstremna pažnja koju posvećujemo kvalitetu počinje u našim fabrikama u Italiji i ostaje pored naših kupaca. Ova dostignuća pokazuju da smo na pravom putu.

Originalni tekst