Printscreen/YouTube/N1

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik Miroslav Aleksić kazao je da danas “nema nijednog roditelja koji spokojno priprema dete za školu 1. septembra”, jer kaže, “nista nije urađeno da se ta bezbednost omogući”, prenosi N1.

„I to najbolje govori o tome na koji način vlast vidi bezbednost građana i nasilje protiv koga se bore ovi ljudi koji izlaze na proteste. Mi ne smemo odustati, bez obzira na ignorisanje vlasti, kako bi deca bila bezbedna i u školama i na stadionima i na ulici“, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, vlast i dalje izbegava odgovornost.

„Najbolji primer je priča profesora iz Velike Plane. To je bio događaj koji je bio alarm za društvo da se nešto uradi. Ali, ko moze danas da garantuje da se slično neće dogoditi 1. septembra, profesori nemaju instrukcije, ništa se nije desilo osim izbegavanja odgovornosti“, naveo je Aleksić.

„Video sam mnogo i baka i deka koji dolaze, i to je dokaz da će od septembra protesti biti masovniji. A mi ćemo krajem avgusta ili u prvoj nedelji septembra izaći sa formulacijom protesta koja mora da bude iskorak u odnosu na ovo. Jer, ovo što je zadesilo Srbiju ne sme da se zaboravi“, izjavio je Aleksić.

A prema njemu, svaki građanin mora da da svoj doprinos.

„Eliminisanjem mržnje, agresije, šunda i kiča… Pa pogledajte ovaj rijaliti ponovo, pogledajte za šta je Telekom dao pare građana, za album Jelene Karleuše, Šta radi Pink, REM spava, ništa se ne dešava, i dalje se nastavlja targetiranje, jednostavno, nema Srbija nikog drugog do nas“, kaže.

A održavanje izbora će, naglašava, zavisiti od građana.

„Ukoliko budemo odlučni, može se desiti da budu i pre proleća“, navodi.

Originalni tekst