Poznati hrvatski novinar Aleksandar Stanković neshvatljivo je na svom privatnom profilu izvređao srpskog tenisera Novaka Đokovića nazvavši ga kretenom. Nakon što ga je Nenad Čanak nazvao magarcem, sada se Novak suočava sa još prizemnijim komentarima, ali ovoga puta oni dolaze od čoveka koji nas nije navikao na ovakve ispade. Voditelj i urednik emisije „Nedeljom u 2“ koja se godinama emituje na HRT-u, prešao je granicu dobrog ukusa.

On je na privatnom Fejsbuk profilu objavio status koji se po svemu sudeći indirektno odnosi na prvog tenisera sveta koji se već više od jednog dana nalazi u zatočeništvu imigracionih službi Australije.

„Vrhunski sportaš i kreten. Konkurencija je jaka, al jedan se baš trudi..“, napisao je Stanković, ali je ubrzo ta objava uklonjena sa njegovog profila.

fb aca stankovic
Printscreen

Suluda situacija dešava se u svetu u prethodne dve godine, a vrhunac bezumlja stigao nam je u toku ovogodišnjih Božićnih praznika. Najbolji teniser planete i devetostruki osvajač Australijan opena doživeo je da se prema njemu vlasti Australije odnose kao prema najgorem kriminalcu.

Da nam je pre samo mesec dana neko rekao da će Darko Šarić biti pušten, a Novak Đoković zatvoren, da li bi neko od vas poverovao?

Sramota bez dileme, a komentari poput ovog koji je napisao Stanković dovoljno govore o autoru. Zašto se jedan vrsni novinar i čovek koji je odavao utisak normalnog, racionalnog i tolerantnog čoveka odlučio da na ovaj način uvredi Novaka zaista nije najjasnije.

Izvor: sport.blic.rs

Rambo Amadeus tražio 500 evra da gostuje kod Aleksandra Stankovića na HRT-u

Original Article