NEKOLIKO izraelskih zvaničnika sugerisalo je da će Izrael imati direktnu kontrolu nad Pojasom Gaze trajno ili tokom razgovora o budućnosti palestinske enklave nakon rata, objavila je danas Al Džazira.

АЛ ЏАЗИРА: Израел сугерише да ће имати трајну контролу над Појасом Газе

Foto: Eks printskrin/ Christian W.

Izraelski ministar finansija Bezalel Smotrič rekao je da će Izrael „trajno kontrolisati Pojas Gaze da bi osigurao bezbednost“. 

Smotrič je takođe pozvao na uspostavljanje izraelskih naselja na teritoriji Pojasa Gaze, slično naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben Gvir rekao je da rat predstavlja priliku da se, kako je naveo, ohrabre stanovnici Pojasa Gaze da se isele i da se uspostave izraelska naselja.

Izraelski ministar nauke i tehnologije Ofir Akunis izjavio je da posle rata ne može postojati palestinska država.

Akunis je rekao da palestinske vlasti takođe ne smeju da se vrate u Pojas Gaze. 

On je pozvao na uspostavljanje bezbednosne zone oko Pojasa Gaze.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE – Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst