Italijanski fudbalski stručnjak Frančesko Farioli novi je trener Ajaksa, saopštio je danas najtrofejniji holandski klub.

АЈАКС ИМА НОВОГ ТРЕНЕРА: Италијан сео на клупу холандског великана

FOTO: Tanjug/AP

Kako je saopšteno na sajtu „kopljanika“, Farioli je sa čelnicima kluba potpisao ugovor do juna 2027. godine. Italijan je postao prvi stranac posle 1997. godine koji je preuzeo četvorostrukog prvaka Evrope. Poslednji strani trener na klupi Ajaksa bio je Danac Morten Olsen.

Farioli (35) je prethodne sezone predvodio Nicu, sa kojom je osvojio peto mesto u francuskoj Ligi 1. Pre Nice, Farioli je radio u Turskoj, gde je predvodio Karagumruk i Alanju.

– Oduševljen sam zbog dolaska u Amsterdam. Posvetiću se klubu svim srcem. Želim da donesem novu energiju. Svestan sam da ima mnogo posla, ali već smo počeli sa radom, ne želimo da gubimo vreme. Želimo spremni da dočekamo novu sezonu i vratimo Ajaks gde mu je mesto – rekao je Farioli posle potpisivanja ugovora, a prenosi sajt Ajaksa.

Ajaks je imao jednu od najgorih sezona u istoriji, a na kraju je završio na petom mestu prve holandske lige sa 56 bodova i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst