POJAŠNjAVAJUĆI da je njegov branjenik Rastko Nedeljković iz Zvečana lišen slobode zbog navodnog napada na službeno lice, advokat Miloš Delević, branilac ovog devetnaestogodišnjeg mladića ističe da je Nedeljković brutalno pretučen tokom davanja izjave kao i da je fizički i psihički maltretiran čitavu noć .

АДВОКАТ ПРЕТУЧЕНОГ СРПСКОГ МЛАДИЋА У МИТРОВИЦИ ЗА НОВОСТИ: Тражићемо одговорност полицијских службеника

Foto:Novosti

– To maltretiranje je trajalo od pola jedan kada su srpski mladići uhapšeni do jutarnjih sati. Mog branjenika su šamarali, udarali nogama u genitalije, pretrpeo je strašnu torturu i doživeo povrede koje su i konstatovane u bolnici – dodaje advokat Delević dok ističe da će tražiti odgovornost policijskih službenika.

Inače, sinoć oko pola jedan pripadnici tzv. ksoovske policije uz strašnu torturu tj premlaćivanje uhapsili su četvoricu srpskih mladića u severnoj Kosovskoj Mitrovici zbog navodnog napada na službeno lice kao i četrdesetogodišnjeg čoveka koji je snimao teror koji kosovski specijalci sprovode nad mladićima.

I dok je njima određen policijski pritvor od 48 sati, pripadnici tzv kosovske policije uhapsili su tokom dana a kasnije pustili Aleksandra Arsenijevića predsednika Srpske Demokratije i Ivana Orlovića koji su zviždali zbog posete premijera tzv Kosova Aljbina Kurtija severnoj Mitrovici.

Lažni premijer Aljbin Kurti i tzv. ministar kosovske policije Dželjadž Svečlja prethodno su u Lešku postavili kamen temeljac za izgradnju policijske stanice, a potom ručali u novootvorenom albanskom restoranu na glavnom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici u severnom delu grada, u objektu koji je tzv. kosovska Agencija za imovinu nelegalnom privatizacijom bukvalno preotela iz vlasništva Srba.

Tokom hapšenja Arsenijevića i Orlovića ispred policijske stanice u severnoj Mitrovici okupila se grupa Srba koji su protestovali zbog terora koji tzv. kosovska policija sprovodi nad Srbima na severu Kosmeta gde se prema rečima Stefana Veljkovića iz Srpske demokratije protiv Srba sprovodi aparhejd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst