Advokat Emilija Timošenko Petrović prošle nedelje je održala konferenciju na kojoj je istakla da je 2019. godine pretrpela fizičko nasilje od tadašnjeg partnera, koji je, nakon što je o tome progovorila, na porno sajtovima okačio intimne snimke koje mu je slala.

Advokatica je potom dodala da su se ubrzo pomenuti snimci proširili na raznim advokatskim grupama, a da joj u poslednje vreme njima preti upravo kolega Aleksandar Cvejić.

– Ti snimci su mi uništili život, a Cvejić mi stalno njima preti – kazala je Timošenko Petrović prošle nedelje.

Kako je objasnila, Cvejić je od tih snimaka napravio takozvane stikere, sumnja da ih je “skinuo” sa interneta i sada joj peti da će ih objaviti, čime iznova prolazi kroz stres koji je tada preživela.

Iako je Cvejić ove navode okarakterisao besmislenim, njega šira javnost zna od ranije zbog nekoliko incidenata.

Naime, tokom previranja u Advokatskoj komori Beograda, 2017. godine, Cvejić je, kako je svojevremeno saopštila AKB, tokom polaganja svečane zakletve novoprimljenih advokata, fizički nasrnuo na koleginicu Aleksandru Kosanić, ćerku poznatog advokata Ivana Kosanića, koja je zadobila teške telesne povrede.

On je tada navodno, kako su pisali mediji, u nasilnom pokušaju da uđe u kancelariju, takvom snagom bacio na Kosanićevu, koja se odupirala rukama za štokove, da bi pala na leđa, sa Cvejićem preko nje, da joj nije pomogao kolega.

U izveštaju specijalista ortopedije navedeno je da je Kosanić pokretljivost vrata ograničena zbog bola, da ima hematom na desnoj nadlaktici, otok i bol u predelu lumbalno-sedalnog dela kičme I njoj je tada data kragna.

Sa druge strane, Cvejić je navode demantovao.

– Vrata su bila zatvorena, uhvatio sam se za kvaku, u tom trenutku me alkoholisana mlada dama (Kosanićeva) hvata za ruku, povlači me unutra, iako su vrata zatvorena, nisam je ni udario ni bilo šta uradio, a u tom času, dobro orkestrirano, hvata me s leđa i povlači unazad navodni advokat Dragan Vasić, vičući da ne napadam ženu – branio se on.

Inače, poslednji u nizu incidenata, u kojima je on bio akter, dogodio se pre samo nekoliko meseci. Tada je fizički nasrnuo na kolegu advokata Čedomira Kokanovića, a incident se desio nakon skupštine Advokatske komore Srbije, na kojoj je Cvejić opozvan.

– Incidentu je prethodila sednica Skupštine Advokatske komore Beograda na kojoj se raspravljalo o Zakonu o parničnom postupku, zbog kojeg se ovih dana protestuje u celoj Srbiji, a na dnevnom redu je bila i smena rukovodstava Advokatske komore Beograda i Srbije, zbog njihove uloge u pregovorima sa resornim ministarstvom, u vezi sa pomenutim zakonom. Takođe, predmet rasprave je bila i smena Aleksandra Cvejića, sekretara Advokatske komore Srbije – rekao je tada napadnuti advokat Čedomir Kokanović.

Kokanović je, nakon napada, prevezen kolima Hitne pomoći, kako bi mu se ukazala pomoć.

Advokat Cvejić je prvog dana obustave rada Advokatske komore Beograd, a koja i dalje traje, podneo tužbu protiv AKB tražeći da se odluka skupštine o obustavi proglasi ništavnom.

– Oni su organizovani obustavu u periodu kada u sudovima gotovo i da nema posla. Oni nisu time državi naleli štetu, već advokaturi i građanima. Pritom, njihova obustava se ne poštuje, sve radi potpuno normalno. Doneli su nesprovodivu odluku čime seku granu na kojoj sede i još skaču po njoj – rekao je između ostalog Cvejić.

Po toj tužbi, Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru poslednjeg dana 2021. godine kojom je do daljnjeg suspendovana odluku skupštine AKB o obustavi rada advokata.

Izvor: Nova.rs

Advokatica otpužila kolegu za ucenu eksplicitnim fotografijama, on joj uzvratio uvredama

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)