Košarkaška reprezentacija Grčke savladala je selekciju Hrvatske rezultatom 80:69 na kvalifikacionom turniru u Atini i obezbedili učešće na Olimpijske igre.

АДЕТОКУМБО ИДЕ У ПАРИЗ 2024: Хрватска се надала изненађењу, али Грчка иде на Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

Od samog početka viđena je velika borba u dvorani „Mira i prijateljstva“. Ni jedna ekipa nije previše rizikovala i uglavnom se igralo tvrdo na obe strane. Posle prvih deset minuta rezultat je bio izjednačen, dok je u drugoj deonici proigrao Jorgos Papajanis.

Košarkaš Fenerbahčeka je pogađao dosta šuteva i doneo Grčkoj prvu osetniju razliku. Izabranici Vasilisa Spanulisa su na dužu pauzu otišli sa plus šest.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U trećoj deonici Grci su pojačali odbranu i počeli ozbiljnije da čuvaju reket čime su zaustavili Ivicu Zubca koji im je pravio najviše problema. U ovom periodu igre „heleni“ su prvi put stekli dvocifrenu prednost.

Preneli su ovu zalihu i u poslednji segment igre. Nastavila je Grčkad a igra čvrsto u odbrani i da ne dozvoljava Hrvatskoj da dolazi do lakiš šuteva što im je omogućilo da mirno održavaju dvocifrenu razliku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nošeni sjajnom podrškom sa tribina Grci su mirno meč priveli kraju i obezbedili učešće na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Jorgos Papajanis sa 19 poena i Janis Adetokumbo sa 23 poena i 8 skokova. Kod Hrvatske najefikasniji bio je Ivica Zubac 19 poena i 13 skokova.

Grčka će na košarkaškom olimpijskom turniru igrati sa selekcijama Australije, Kanade kao i pobednikom turnira u Valensiji.

BONUS VIDEO: „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst