Superjahta „My solaris“ milijardera Romana Abramoviča, uplovila je jutros u Tivat.

Abramovičev brod Solaris od 460 stopa, vredan 600 miliona dolara, bio je u petak nedaleko od istočne obale Italije, prema sajtu za praćenje brodova Marine Traffic.

Napustio je brodogradilište u Barseloni u Španiji u utorak, gde je bio usidren od kraja 2021. radi popravke, navodi Rojters.

Velika Britanija je u četvrtak sankcionisala Abramoviča, što znači da je njegova imovina zamrznuta.

U međuvremenu, Abramovičeva jahta od 533 stope, Eclipse, krstari istočno od Sent Martina na Karibima od 21. februara, pokazuju podaci. Brod, koji košta 700 miliona dolara, nalazio se u petak blizu zapadne obale Afrike, saopštio je Marine Traffic.

Slično Solarisu, ne postoji odredišna luka za Eclipse koja je navedena na veb stranici, tako da je nejasno gde će superjahta pristati.

Nakon operacije na Ukrajini, sankcionisani ruski oligarsi kao što je Abramovič pokušali su da premeste svoje jahte i privatne avione širom sveta u pokušaju da zaštite svoju imovinu.

Abramovič, koji ima neto vrednost od 13,7 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, vlasnik je Čelsija. On je prošle nedelje najavio da prodaje klub, ali sankcije Velike Britanije znače da ne može da nastavi sa prodajom, piše Telegraf.rs.

Abramovič posle 20 godina prodaje Čelsi i donira novac Ukrajini

Original Article