Abazović: U Crnoj Gori ekspertska vlada do 8. novembra

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da je na današnjem sastanku mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", dogovoren koncept ekspertske vlade.

Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma Foto:  AP Photo/Risto Bozovic/Betaphoto
Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Betaphoto

On je naveo da bi mandatar uskoro trebalo da saopšti imena kandidata za ministarske funkcije i da do 8. novembra iznese svoj plan, prenose crnogorske Vijesti.

"Odličan sastanak, svi smo zadovoljni. Mandatar je dobio potvrdu svih da saopšti imena svoga tima i na tri koalicije je da ga podrže. Očekujemo da tamo ne bude političara i to je to. Mislim da ćemo imati jedan novi model, ali evo da sačekamo", rekao je Abazović, dodavši da nisu poznata sva imena kandidata.

On je istakao da je podela resora na mandataru i da veruju da će on "izabrati najbolje ljude".

Sastanku su prisustvovali lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i potpredsednik Demokrata Momo Koprivica.

Sastanak je počeo minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article