SLAVILO se i pevalo u dvorani „OAKA“ u utorak uveče kao retko kad u poslednjih deset godina. Plasman Panatinaikosa na prvi fajnal-for Evrolige posle 12 sezona, još od ere Željka Obradovića, burno je proslavljen. Ali, kada su se strasti stišale, a mamurluk prošao, postalo je jasno da se ambicije atinskih „zelenih“ sa viziranom kartom za Berlin ne završavaju.

А САД, НАПАД НА ТИТУЛУ: Амбиције ПАО не завршавају се само се учешћем на Ф4 Евролиге

FOTO: EPA

Cilj je prva titula „zelenih“ još od 2011, u to nema niko dilemu. Potvrđuju to i izjave iz redova Panate. Od predsednika Dimitrisa Janakopulosa, preko trenera Ergina Atamana, pa sve do prve zvezde tima Kendrika Nana, svi oni su poručili da se pukim plasmanom u konkurenciju najbolja četiri tima, niko ne zadovoljava.

– Čestitke nisu za nas. Čestitke za plasman na fajnal-for mogu da dobiju ostali timovi, a mi ih možemo dobiti samo ako podignemo pehar – bila je samo jedna od brojnih poruka Janakopulosa, koji je u svom maniru na društvenim mrežama proslavio pobedu nad Makabijem u majstorici.

U sveopštem ludilu, objavio je i novi ugovor za Kendrika Nana, pa ga ubrzo obrisao sa „Instagrama“. Nije to uticalo na odluku Amerikanca da sa Panatinaikosom produži saradnju na još dve godine.

Slukas kao talija

ZABLISTAO je u majstorici protiv Makabija i Grčke plejmejker Panate Kostas Slukas sa 15 poena i tako otišao na svoj deseti fajnal-for u karijeri. Pet puta je tamo bio sa Olimpijakosom, četiri sa Fenerbahčeom, od čega je sedam puta stizao do finalnog meča i zasada na ličnom kontu ima tri titule Evrolige.

– Ovde sam zbog titule u Evroligi, ovo je samo korak do tamo. Ispunili smo sve kolone na tom putu, sada nam ostaju još dve utakmice. Nema više serija, sada je cela sezona na liniji – kazao je Nan, koji je „ponosu Izraela“ u pet mečeva ubacio 96 poena i bio apsolutni lider grčkog tima.

Presrećan je bio i Ataman, koji je poručivao da će otići iz Panate ako se ne plasira na fajnal-for, ali je na kraju ponovo odveo ekipu na megdan sa najboljima. I kao sa Efesom, imaće priliku da se okiti titulom evropskog šampiona.

– Video sam intervju sa Grigonisom pošto sam rekao da ću, ako ne uđemo na fajnal-for, napustiti Panatinaikos. Rekao je da za postoji „nula šanse“ za to. Naravno, nula šansi, ponovo smo pobedili. U redu momci, uživajte, odličan posao. Još dve utakmice do titule – poručio je turski stručnjak tokom slavlja u svlačionici.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst