FUDBALERI Aston vile dočekuju Mančester junajted u sedmom kolu engleske Premijer lige.

ПОВРАТАК ОТПИСАНИХ ИЛИ КАД ЈЕ ХАРИ СРЕО ЕРИКА:  Магвајер сачувао посао Тен Хагу, колико живота има Холанђанин?

Profimedia

Taman kad su se iskreni navijači Mančester junajteda, uključujući i potpisnika ovih redova, ponadali da su ih Porto i španski vunderkid Samu rešili muka (čitaj Erika ten Haga) Holanđanin je iz rukava izvukao poslednjeg aduta u vidu Harija Magvajera koji je pogotkom za 3:3 spasao bod „crvenim đavolima“ na stadionu „Dragao“ u drugom kolu Lige Evrope i bar za neko vreme prolongirao potpisivanje otpusne liste za „čoveka sa vizijom“, čiji problem je što sem njega (i možda Magvajera) tu viziju niko ne razume.

Ipak je jasno da je vreme rastanka došlo i ako ne bude rezultata u nedeljnom derbiju Premijer lige sa Aston Vilom na „Vila Parku“, Ten Hag će pokupiti kofere, koji su verovatno već spakovani jer je i on svestan da su mu dani odbrojani.

Junajtedov bod u utakmici punoj preokreta na „Dragau“ možda je i podigao samopouzdanje nekim igračima, ali je pobeda Vile protiv Bajerna u reprizi finala Lige šampiona iz 1982. godine nešto o čemu se priča.

Spektakularan meč Porta i Mančester junajteda, ne zbog igre, nego zbog rezultata, usledio je posle poniženja kod kuće sa 3:0 protiv Totenhema. Na toj utakmici doneta je pogrešna odluka da se isključi Bruno Fernandez, da bi Ef-Ej kasnije preinačio tu odluku i poništio crveni karton Portugalcu.

UEFA sasvim sigurno neće uraditi tako nešto nakon što je Bruno isključen i protiv Porta, ali on će svakako imati pravo nastupa protiv Aston Vile.

Bez pobede u četiri meča u svim takmičenjima i na baksuznom, čuj mene sramnom, 13. mestu na tabeli Premijer lige, Junajted ima skromne tri pobede iz svojih prvih 10 mečeva ove sezone.

Apologete Ten Haga, ako takvih uopšte više ima (a bilo ih je, poput Vejna Runija recimo kada je stao na Holanđaninu stranu nasuprot ponajboljeg igrača sveta svih vremea i svog nekadašnjeg saigrača Kristijana Ronalda) pojušaće da kao svetle tačke u igri Mančestera istaknu kako je ekipa uspela da sačuva mrežu na dva uzastopna gostovanja („strašnom“ Kristal palasu i „nezaustavljivoj gol-mašini“ Sautemptonu) i sada ima priliku da veže tri takva gostovanja, što im se nije desilo od marta 2021. godine.

Hari Kejn i saigrači nisu imali odgovor na odbrambenu moć Aston Vile u reprizi finala Evropskog kupa šampiona iz 1982. godine u sredu, koje je Vila rešila u svoju korist istim rezultatom kao te roterdamske majske večeri pre 42 godine. Na uobičajen način za njega, Vilin džoker s klupe Džon Duran postigao je pobedonosni gol za šta je Kolumbijcu bilo dovoljno devet minuta na terenu.

Bila je to šesta pobeda u poslednjih sedam utakmica za izabranike Unaja Emerija i sedma u svih ovosezonskih devet. Nisu pobedili samo Arsenal, od koga su izgubili na „Emirejtsu“, zasluženo, odnosno Ipsvič, koji im je otrgnuo dva boda, nezasluženo. Međutim i ovako, sa 13 osvojenih bodova iz prvih šest kola, imaju najbolji premijerligaški start od sezone 2008/09 kada ih je predvodio Martin Onil.

U ligaškoj fazi Lige šampiona imaju sada dve pobede u prva dva kola i puni samopouzdanja idu na reprezentativnu pauzu. Tojest, ako pobede Junajted, što im se istini za volju skorije i nije baš često dešavalo.

Naime, uprkos svemu gore napisanom važno je istaći da je Junajted u poslednje vreme enigma za Aston vilu. Možda je ekipa iz Birmingema i jedini klub iz vrha engleskog fudbala s kojim izabranici Erika ten Haga prolaze dobro. Vezali su četiri pobede, tri u prvenstvu i jednu u Liga kupu. 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst