PARTIZAN je prekinuo seriju od osam mečeva bez pobede. Crno-beli su kao gosti u 10. kolu Superlige Srbije pobedili lučansku Mladost sa 1:3.

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО МЛАДОСТ: Црно-бели прекинули серију лоших резултата (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Sa druge strane ekipa Nenada Lalatovića je okončala niz od pet vezanih trijumfa. Ovo je ujedno bilo prvi put da ovaj tim nije slavio od kako je on došao na mesto trenera.

Nije baš dobra nedelja bila iza igrača „parnog valjka“. Aleksandar Stanojević je podneo ostavku, Savo Milošević se vratio na klupu, a utakmicu u Dragačevu vodio Branko Vukašinović.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Ipak, Partizan je ovaj meč odlično otvorio i već posle 26 minuta na semaforu je stajalo 0:2. Najpre je u 12. minutu Mihajlo Ilić posle centaršuta Nikole Antića iz kornera skočio i udarcem glavom savladao Sašu Stamenkovića.

Prednost za goste duplirao je Đorđe Jovanović. Dobio je napadač crno-belih sjajnu loptu u prostor od Stefana Kovača i nije mu bilo teško da postigne gol, njegov četvrti u prvenstvu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Kad se očekivalo da će se sa tim rezultatom otići na odmor domaćin je uspeo da smanji ishod. Nihad Mujakić je neoprezno faulirao u kaznenom prostoru Ognjena Krsmanovića i sudija Nenad Minaković je pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Aleksandar Pejović.

Drugo poluvreme bilo je manje sadržajno, ali viđen je fantastičan gol koji je postigao Stefan Kovač. On je u 57. minutu odličnim udarcem iz prve pogodio dalji ugao Stamenkovićevog gola.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, no ni mnogo uzmuđenja, pa je Partizan ostvario prvu pobedu od 4. avgusta kad je savladao Železničar (2:0).

Crno-beli su sad šesti na tabeli sa 14 bodova, Mladost je na poziciji tri sa 19.

Drugo poluvreme: Mladost – Partizan 1:3

90′ – Sjajno je Jovanović intervenisao i sprečio Mladost da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu. Inače, meč je produžen za pet minuta.

78′ – Još dve izmene kod gostiju. Vukašin Đurđević i Žoao Grimaldo dobijaju priliku. Iz igre su izašli Mihalo Ilić i Ibrahim Zubairu.

67′ – Kakva šansa za Mladost. Posle centaršuta iz slobodnog udarca Krsmanović je šutirao iz odlične pozicije, no odlično je intervenisao Jovanović i sprečio domaće da smanje rezultat.

57′ – KAKAV GOL! Šutirao je Stefan Kovač sa ivice kaznenog prostora i sjajno pogodio dalji ugao Stamenkovićevog gola.

56′ – Prve izveme pravi Branko Vukašinović. Van terena su izašli Aldo Kalulu i Leonardo Ovusu, a ušli su Nemanja Trifunović i Mateja Sjepanović.

53′ – Nema mnogo uzbuđenja na početku drugog dela susreta. Uglavnom se igra na polovini Partizana, ali Mladost ne preti ozbiljno.

46′ – Počelo je drugo poluvreme u Lučanima. Udarac iz daljine je oprobao Zubairu, ali lopta je otišla daleko od gola.

Prvo poluvreme: Mladost – Partizan 1:2

46+2′ – MLADOST POSTIŽE GOL! Aleksandar Pejović je poslao loptu na belu tačku. Poslao je Jovanovića u jednu, a loptu u drugu stranu i bio je siguran.

45′ – Penal za Mladost. Mujakić je neoprezno faulirao Krsmanovića i sudija Nenad Minaković je odmah pokazao na belu tačku.

44′ – Odličan udarac Zubairua. Tukao je iskosa sa leve strane i pogodio je prečku. Bacio se Stamenković, ali ga je spasao okrvir gola.

32′ – Vrlo lako je moglo da bude 0:3. Zubairu je posleo loptu pred gol rivala, a Jovanović je sa svega nekoliko metara veoma loše šutirao.

30′ – Još jednu odličnu šansu ne koriste Lučanci. Mujakić je pogrešio, lopta je došla do Krsmanovića koji je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

26′ – NOVI GOL! Duplirao je prednost Partizan. Stefan Kovač je povukao loptu, potom je povukao sjajno u prosto za Đorđa Jovanovića kome nije bilo teško da mitira Stamenkovića.

21′ – Gosti i dalje igraju na polovini rivala. Mladost ne uspeva da prebaci težište igre pred gol protivnika.

12′ – VODI PARTIZAN! Crno-beli su poveli. Mihajlo Ilić je bio najviši u skoku i glavom je zakucao loptu u mrežu rivala. Sjajno je korner izveo Nikola Antić koji je upisao asistenciju.

11′ – Dobra prilika za goste. Đorđe Jovanović je ušao u kazneni prostor, šutirao je iskosa sa desne strane, no dobro je reagovao Saša Stamenković i odbio je loptu u korner.

7′ – Kakva šansa za Mladost. Izveli su brzo faul domaćin, Jovanović je krenuo na loptu, ali pre njega je stigao Ćirković i šutirao na prazan gol, no Mujakić je stigao loptu i izbio je praktično sa gol linije.

6′ – Pokušava Partizan kroz pas da dođe do gola rivala. Za sad domaćin dobro stoji na terenu, pa nikakve opasnosti nema.

1′ – Počela je utakmica u Lučanima.

Sastavi timova:

Mladost (5-4-1): Stamenković – Ćirković, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Udovičić – Ljubomirac, Tumbasević, Pejović, Ćirić – Krsmanović.

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Antić – Ovusu, Kovač – Kalulu, Zahid, Zubairu – Đ. Jovanović.

Uoči meča:

„Parni valjak“ osam utakmica ne zna za trijumf i sigurano da to što pre želi da promeni. Prilika za tako nešto je protiv izabranika Nenada Lalatovića koji igraju sjajno u poslednje vreme.

Lučanci su vezali pet pobeda i to baš od trenutka kad je temperamentni stručnjak seo na klupu tima iz Dragačeva.

Partizan je poslednji put slavio još 4. avgusta kad je bio bolji od Železničara (2:0), a Mladost od 10. avgusta i poraza od Tekstilca (1:2) zna samo za uspehe.

Domaćin u ovu utakmicu ulazi sa pozicije broj tri i sa 19 bodova, crno-beli su na 10. mestu sa 11 bodova, ali odigrali su sedam utakmica.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst