US President Joe Biden/ Bajden

Source: Mandel NGAN / AFP / Profimedia

US President Joe Biden/ Bajden

28. septembar 2024. 0

Američki predsednik Džo Bajden naredio je Pentagonu da „proceni i prilagodi položaj američkih snaga“ na Bliskom istoku, navodi Bela kuća nakon izraelskih napada na Bejrut za koje je Izrael rekao da su ciljali pripadnike Hezbolaha.

U saopštenju piše i kako je Bajdena njegov tim za nacionalnu bezbednosti obavestio o najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

„Bajden je Pentagonu naredio da proceni i prilagodi položaj američkih snaga u regionu kako bi se poboljšalo odvraćanje, osigurala zaštita snaga i podržao niz američkih ciljeva“, glasi saopštenje iz Bele kuće, prenosi Danas.

Američki predsednik je takođe naložio svom timu da osigura da američke ambasade u regionu preduzmu sve odgovarajuće mere zaštite.

U petak uveče, izraelski avioni izveli su nekoliko teških vazdušnih napada na južna predgrađa Bejruta, tvrdeći da su pogodili glavni štab libanske grupe Hezbolah.

Nakon zračnog napada, izraelski mediji navode da vojska proverava da li se šef Hezbolaha Hasan Nasralah nalazi unutar ciljanog područja.

Ministarstvo zdravlja Libana izvestilo je da je šest osoba poginulo, a 91 je povređena u napadima.

Hezbolah još nije komentarisao napad.

Post Views: 22

Ostavite odgovor

Povezane vesti

Originalni tekst