JEDAN od najzanimljivijih mečeva šestog kola Premijer lige biće odigran na „Stamford bridžu“ od 16 časova kada Čelsi bude ugostio Brajton.

ЧЕЛСИ ИГРА СТРАХОВИТО ДОБАР ФУДБАЛ: Мареска показује да је смена Поћетина била исправна одлука

Foto: Profimedia

Mnogima nije bilo jasno zašto je uprava Čelsija odlučila da otpusti Maurisija Poćetina jer je ekipa igrala odlično krajem prošle sezone, ali nakon starta nove vidi se je Enco Mareska pravi čovek za klupu „plavaca“.

Italijanski stručnjak je pronašao pravu ulogu svim igračima, a ono što posebno raduje je to što su skupocena pojačanja poput Kajseda, Fernandeza i Džeksona počela da igraju kako se od njih očekivalo kada su dolazili u klub.

Domaćini su sezonu započeli očekivanim porazom od Sitija (0:2), a nakon toga su podigli nivo igre i na naredne četiri utakmice osvojili su deset bodova (tri pobede i remi) i trenutno su peti na tabeli sa tri poena zaostatka u odnosu na vodeće „građane“.

Takođe, vredi napomenuti da su preko nedelje „plavci“ započeli svoju odiseju u Liga kupu ubedljivim trijumfom nad Berouom od 5:0, a najviše na tom meču se istakao Kristofer Nkunku koji je ostvario het-trik, svoj prvi u dresu Čelsija-

Današnji rival „plavcima“ biće Brajton, ekipa koju su prošle sezone pobedili dva puta u prvenstvu, kao i jedanput u kupu, a ako na to dodamo formu u kojoj nalaze, favoriti su protiv simpatičnih „galebova“.

Što se tiče Brajtona, on je takođe u sezonu ušao sa novim trenerom. Roberto de Zerbi je donekle neočekivano napustio klupu i preuzeo Marselj, a na jug Engleske došao je talentovani Fabijan Hircler.

Nemački stručnjak ima samo 31. godinu i najveći uspeh u mladoj karijeri mu je bio uvođenje Sankt Paulija u Bundesligu, tako da su sa razlogom mnogi bili skeptični pre njegovog dolaska, ali kako su gosti odigrali prvih nekoliko utakmica verujemo da je razuverio sve koji su sumnjali da može da radi u najjačoj ligi sveta.

Brajton je jedna od retkih ekipa koja je neporažena u Premijer ligi nakon uvodnih pet kola, doduše odigrao je više remija (tri) nego što je pobedio utakmica (dve), ali i pored toga radi se o poprilično impresivnom uspeh s obzirom da su „galebovi“ ukrštali koplja sa ekipama poput Junajteda i Arsenala.

Takođe, treba istaći da su i ostvarili dve pobede u Liga kupu, protiv Krolija, odnosno Vulverhemptona, tako da su neporaženi na sedam uzastopnih utakmica.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju problema sa njima, domaćini će biti bez Džejmsa, Lavija i Kelimana, dok će kod gostiju meč propustiti Gruda, Marč, Milner, O’Rajli i Žoao Pedro.

Fudbal koji igraju ovi timovi obećava golove, a uz njih bi za hrabrije dodali i pobedu Čelsija.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,80)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst