Fudbalska reprezentacija Danske savladala je Švajcarsku rezultatom 2:0 u prvom meču Lige nacija.

КАКВА УТАКМИЦА: Фаулови, два црвена и победа Данске над Швајцарском у Лиги нација

FOTO: AP/Tanjug

Danska i Švajcarska odigrali su prilčno mirno poluvreme. Nije bilo gotovo ni jedne ozbiljnije šanse u prvih 45 minuta. Danci jesu imali malu prednost u samoj igri ali nisu uspevali da je realziju, dok su „sajdžije“ vrebale svoje šanse uglavnom kroz kontra napad i prekid.

 
Nastavk nije doneo mnoga uzbuđenja, sem što je u 52. minutu Niko Elvedi dobio crveni karton zbog grubog faula, nakon konsultacije sa VAR sobom. Iako je najpre pokazao na žuti, preinačio je odluku i usključio Elvedija. Ogroman broj faulova viđen je, dok su Danci pokušavali da pronađu rupu u odbrani ne bi li došli do lake prilike za pogodak. Uspeli su Danci da dođu do gola, ali se sudija odmah oglasio i poništio pogodak zbog ofsajda.

Popustila je Švajcarska odbrana sa igračem manje u 82. minutu i Patrik Dorgu je postigao pogodak. Jasno je bilo da se igra Švajcarske poptuno raspala kada je kapiten Granit Džaka u 88. minutu dobio drugi žuti karton, pa su „sajdžije“ sa devet igrača morali da privedu utakmcu kraju. To se i odrazilo pošto je su Danci uspeli da dupliraju prednost pred sam kraj meča preko Pjer Emila Hojberga. Ovim rezultatom meč je i završen i Danci su upisali prvu pobedu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

 
Danska će za tri dana dočekati „Orlove“ u okviru drugog kola Lige nacija.

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA… Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst