Fudbalska reprezentacija Portugala savladala je selekciju Hrvatske 2:1, dok su Škotska poražena od Poljske rezultatom 2:3 u prvim mečevima Lige nacija.

СЈАЈАН ФУДБАЛ: Хрвати се испромашивали и изгубили од Португала, Пољави шокира Шкоте у Лиги нација

FOTO: AP/Tanjug

Portugalci su dominantno ušli u meč sa Hrvatskom. Već u 7. minutu Dejego Dalot je uspeo da dovede Portugal u vođstvo sjajnim pogotkom. Nastavili su nekadašnji šampioni Evrope da dominiraju na terenu i muče „kockaste“. Ronaldo je imao odličnu priliku u 22. minutu ali je nije iskoristio. Ispravio se već u 31. minutu kada je uspeo da postigne gol i povisi na 2:0. Hrvatska je pokušala da smanji do kraja poluvremena i rezultatski se potpuno vrati pred nastavak i to im je uspelo u 41. minutu kada je Dalot slučajno postigao autogol i smanjio na 2:1, te se sa tim rezultatom otišlo na pauzu.

Krenuli su Hravti ofanzivnije u drugom delu utakmice. Pokušavali su na sve načine da dođu do gola, ali im nije uspevalo. Čak je u 67. minutu jedan od igrača Portugala igrao rukom u šesnaestercu, ali sudija se nije oglasio te nije bilo penala za izabranike Zlatka Dalića. Nastavili su „kockasti“ u istom ritmu i Igor Matanović je imao jako opasnu šansu u 76. minutu, ali opet nije bio precizan. Nije Hrvatska imala sreće do kraja meča, promašili su veliki broj šansi i na kraju je Portugal uzeo sva tri boda.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Škotska –  Poljska 2:3 (0:2)

Iako je su Škoti pre početka meča bili blagi favoriti, ništa od toga se nije videlo u prvih 45. minuta utkamice. Poljaci su sjajno započeli meč i već u 8. minutu poveli sa 1:0 preko Sebastijana Smanskog. Škotska je probala da odgovori u 23. minutu kada je Endru Robertson izjednačio na 1:1, ali je sudija posle gledanja VAR snimka poništio gol nakon igranja rukom. Nastavila je Poljska sa dobrom igrom, pa je kao nagrada stigao penal u 43. minutu koji je Levandovski realizovao i duplirao prednost pred kraj prvog dela igre.

Odmah je Škotska odogovoriala. Već nakon jednog minuta Bili Gilmor je usepo da postigne pogodak za Škote i da rezultatski vrati svoju ekipu u život. Nastavili su Škoti sa dobrom igrom. Potpuno su napali Poljake i u drugom delu utakmice potpuno okrenuli stvari u svoju korist. U 77. minutu Skot Mektomini uspeo je da izjednači rezultat. Nastavila je Škotska da napada, ali je pred sam kraj meča usledio hladan tuš. U šestom minutu sudijske nadoknade, Grant Henli je napravio jedanaesterac, a Nikola Zalevski je realziovao jedanaesterac i usepo da u poslednjim sekindama donese svojoj ekipi sva tri boda.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA… Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst