Bora Đorđević je sa Bajagom odsvirao četiri albuma u Ribljoj čorbi. Ova dva umetnika se kasnije razilaze, međutim, Bajaga nije bio ni priva ni poslednja velika zvezda sa kojom je Bora bio u bendu.

Pre Bajage, bio je u bendu sa Đorđem Balaševićem. Sam bend „Rani mraz“ osnovao je Balašević 1977. godine, a priključili su mu se bivši članovi grupe „Suncokret“ – Bora Đorđević i Bilja Krstić. Međutim, grupa je ostala na okupu samo mesec i po dana.

„Računajte na nas“, „Oprosti mi Katrin“ i „Život je more“ veliki su hitovi koje su odsvirali pre nego što su se razišli. Priča se da je Bora ne jednu probu doneo tekst za „Lutku sa naslovne strane“, a kako ga je Balašević odbio, Đorđević je zauvek napustio bend.

Početkom devedesetih godina je postojala ideja da se Oliver Mandić pridruži Ribljoj čorbi. Vežbali su zajedno i napravili nekoliko pesama, ali se ideja nije dugo zadržala.

Na navodno poslednjem albumu Riblje čorbe koji je objavljen 1992. godine, našlo se i nekoliko spotova i TV nastupa sa Mandićem. Međutim, neke od njih poput „Ja i moj brat vodimo rat“ i „Vukovar“ su povučene sa albuma. „Vukovar“ se u izmenjenom izdanju, našao na Mandićevom „Best of“ albumu, sa imenom „Ako lažem tu me seci“.

U Ribljoj čorbi se, na poziciji gitariste, pojavio i Nikola Čuturilo Čutura. Pratio je Čorbu tri godine.

Intervju koji je jedne večeri, posle nastupa u Pančevu, pre dosta godina, sa Borom uradio Branko Rosić, pročitajte na ovde.

Post Views: 151

Originalni tekst