NOVAK Đoković preskočio je dve prepreke na Ju-Es openu, a u trećem kolu igra protiv Australijanca Alekseja Popirina, sa kojim se već sastajao ove sezone. Ovaj meč možete pratiti uživo na portalu „Novosti“.

ПРЕНОС, ПОПИРИН - ЂОКОВИЋ: Ово нико није очекивао!

FOTO: Tanjug/AP

Drugi set: Popirin – Đoković 6:4, 5:4

5:4 – Ovo je trebalo Đokoviću – gem bez izgubljenog poena. Izgleda da je Popirin tokom jednog poena nezgodno stao, pa je imao bolnu grimasu na licu. Ostaje da se vidi koliko je sve to ozbiljno.

5:3 – Na gem od velikih 2:0 je Aleksej. Igralo se na razliku, no brejk prilike za Srbina nije bilo. Nole servira da ostane u setu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

4:3 – Umalo da se zakompliju gem. Ipak, to se nije desilo i Đoković je smanjio prednost rivala. Sad je sigurno veliki pritisak na Popirinu.

4:2 – Potvrdio je brejk Australijanac. Još uvek drži veoma visok nivo tenisa i trenutno je bliži osvajanju drugog seta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

3:2 – BREJK POPIRIN! I u drugom setu do brejka prvi stiže 25-godišnjak iz Sidneja. Zaista igra veoma dobro, mada Srbin nije na svom prepoznatljivom nivou. Đoković je u ovom gemu uspeo da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću.

2:2 – Loš gem za Novaka. Nijedan servis protivnika nije vratio, tri puta je pogrešio, dok je Popirin jednom odservirao as.

1:2 – Sve je mnogo lakše kad funkcioniše prvi servis. Novak je u ovom gemu upisao dva asa i protivniku prepustio samo jedan poen.

1:1 – Pun je samopouzdanja Australijanac u ovim trenucima. Veoma dobro je otvorio i drugi set. Novak mora da pronađe pravu igru i umiri raspoloženog rivala.

ZADOVOLjAN Aleksej Popirin/FOTO: Tanjug/AP

0:1 – Završen je najduži gem na Đokovićev servis, trajao je oko sedam minusta, Popirin nije imao brejk prilike, a ono što je zanimljivo i ujedno nekarakteristično za osvajača 24 grend slem titule je to da je napravio čak tri dvostruke servis greške u jednom gemu.

Prvi set: Popirin – Đoković 6:4

6:4 – Kao transu igra 28. teniser sveta u ovim trenucima. Novak nema način da ga prođe. Vezao je Aleksej 10 poena i dobio prvi set.

5:4 – BREJK POPIRIN! Iako je Đoković bio taj koji je lakše dobijao gemove, Popirin prvi pravi brejk i to bez izgubljenog poena. Australijanac ima priliku da svojim servisom okonča prvi set.

4:4 – Drugi vezani gem na servis momka iz Sidneja igrao se na razliku. Za razliku od prošlog sada se nije suočavao sa brejk šansama i uspeo je da odbrani servis.

3:4 – Osvajač zlatne olimpijske medalje je veoma siguran na svoj servis i nedozvoljava Australijancu da dođe u situaciju da mu ugrozi servis. Beograđanin je dobio prvi gem sa nulom.

3:3 – Neverovatno kako se izvukao Popirin. Novak je propustio pet brejk prilika, od čega su tri bile vezane. Ipak, uzdrmao je aktuelni branilac titule na Ju-Es openu servis protivnika. Inače, ovaj šest gem bio je ubedljivo najduži u dosadašnjem toku meča. Trajao je preko sedam minuta.

FOKUSIRAN Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

2:3 – Veoma se brzo igra. Pet gemova je okončano za 18 minuta. Đoković već ima četiri asa i jednu duplu servis grešku. Bolji je i u vinerima – 7:3, a ima i manje neiznuđenih grešaka – 4:7.

2:2 – Obojica su za sad sigurni kad serviraju. U ovom četvrtom gemu viđena je jedna nestvarna Noletova forhend paralela iz trka, no to nije bilo dovoljno da se dođe do prilike za brejk.

1:2 – Veoma siguran je Srbin na početku meča. Mnogo bolje izgleda na terenu na startu ovog duela u odnosu na onaj prošli protiv Lasla Đerea.

1:1 – Uspeo je Australijanac da izjednači. Delovalo je da će sa „nulom“ 28. na ATP listi osvojiti svoj prvi servis gem, ali Novak je uspeo da osvoji dva poena. Inače, Popirin je upisao i prvu duplu servis grešku.

0:1 – Dobro je Đoković otvorio meč. Iako servis nije radio onako kako bi želeo svetski broj dva, nije bilo problema da dođe do početne prednosti. Uprkos tome što je ubacio sam dva prva servisa od šest, uspeo je da zabeleži dva asa.

2.25 – Đoković i Popirin su izašli na stadion „Artur Eš“ i nakon zagrevanja počeće četvrti međusobni meč.

1.43 – Početak meča kasni zbog toga što su Frensis Tijafo i Ben Šelton odigrali meč koji je trajao nešto više od četiri sata i sad sve treba da se pripremi za noćnu sesiju.

Uoči meča:

Srpski as i 28. igrač planete odigrali su u 2024. godini dva meča i to oba na grend slemu. Oba puta je Nole trijumfovao sa 3:1 i to je uradio na Australijan openu i Vimbldonu.

Oni su se prvi put sastali 2019. godine kada je trenutno drugi na planeti pobedio u Tokiju sa 6:4, 6:2.

Popirin je u odličnoj formi stigao u Njujork. Australijanac je osvojio masters u Montrealu, dok još uvek nije izgubio set na Ju-Es openu.

I Đoković je pun samopouzdanja došao na ovaj turnir. On je osvojio toliko dugo čekano zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Ipak, još uvek traži pravi tenis na „Flešing Medouzu“. Iako nije blistao, bez problema je savladao Radua Albota i Lasla Đerea.

Podsetimo, pobednik ovog meča igraće u osmini finala protiv Frensisa Tijafoa koji je posle pet setova i četiri sata i šest minuta pobedio Bena Šeltona sa 4:6, 7:5, 6:7(5), 6:4, 6:3.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst