Prvi u nizu Mozzart superšutera donaciju od 300.000 dinara usmerio humanom kafiću na Vračaru

Superliga humanosti nastavlja se i ove sezone, a u nastavku domaćeg šampionata priliku da demonstriraju humanost na delu imaće fudbaleri sa najjačim šutom. Vezista Čukaričkog Godsvil Vadze prvi se upisao na listu najboljih Mozzart superšutera i dobio priliku da 300.000 dinara od Fondacije Mozzart usmeri tamo gde ga srce odvede. A odvelo ga je u Čubursku 12 na Vračaru, sada već dobro poznatu adresu na kojoj rade osobe sa najvećim srcem.

Jedinstveni kafić „Zvuci srca” osnovala je humanitarna organizacija „Dečje srce” koja pomaže deci i mladima sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom da se zaposle i osamostale. Tu će vas uvek dočekati sa toplim rečima i najvećim osmehom, baš kao što su i mladog fudbalera kluba sa Banovog brda. Vadze je prvo popio limunadu pripremljenu od srca, a zatim se oprobao i u radionici u kojoj mladi sa smetnjama u razvoju prave unikatne proizvode sa ličnim pečatom. Milena je jedna od njih i upravo ona mu je sa puno strpljenja pokazala proces pravljenja majice sa natpisom „Ljubav“, a zatim mu je i poklonila kao uspomenu na divno druženje.

„Saradnja sa Fondacijom Mozzart nam pomaže da budemo bolji nego što jesmo. Pomaže nam da ostvarimo naše snove i da uradimo sve ono što nismo mogli sami. Zahvaljujući toj saradnji, nabavili smo i nove mašine za rad i zaposlili veći broj osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju. Trenutno ovde radi njih 11, a još 18 se priprema za zaposlenje. Nadam se da će buduća saradnja dodatno unaprediti naš rad i da ćemo iz zajedničkih aktivnosti i mi i Fondacija Mozzart izaći mnogo bolji“, poručio je Goran Rojević, direktor humanitarne organizacije „Dečje srce”.

Rojević ističe da su osnivanjem kafića „Zvuci srca“ baš na 18. rođendan organizacije „Dečje srce” želeli da pokažu da su „odrasli“ i da su spremni za novu fazu rada sa osobama sa smetnjama u razvoju. Shvatili su da Srbiji nedostaju mesta gde ljudi kroz direktni kontakt mogu da razbiju predrasude o osobama koje do tada nisu mogli toliko često da viđaju na javnim mestima. Baš kao što kaže jedan od natpisa na majicama koje proizvode, oni „tope predrasude“.

U Mozzartu predrasude nikada nisu ni imali. Tamo se već dugo neguje tradicija humanosti i druženja sa prijateljima iz ovog neobičnog kafića. Nebrojeno puta do sada ova kompanija ih je ugostila u svojoj centrali gde su zaposlenima služili kafu, čaj, limunadu, kolače i prodavali svoje „srcotvorine”. Ova akcija se pokazala veoma posebnom i značajnom za mlade iz kafića „Zvuci srca”, pre svega jer ih je uključila u društvenu zajednicu i dala motivaciju za dalji rad.

MOZZART SUPERŠUT SE NASTAVLJA OD SUBOTICE DO NIŠA

Generalni sponzor Superlige, u saradnji sa zajednicom klubova, započeo je akciju Mozzart Superšut, u okviru koje Fondacija Mozzart izdvaja sredstva za pomoć ustanovama i udruženjima širom zemlje. Nakon Čukaričkog, Mozzart će obići svaki od preostalih 15 timova Superligaša i na treningu organizovati merenje jačine šuta fudbalera. Igrač koji zabeleži najubojitiji udarac dobiće mogućnost da odluči kome ide donacija od 300.000 dinara. Kroz ovu akciju, klubovi igraju Superligu humanosti, a superšuteri postaju nečiji heroji – od Subotice sve do Niša.

Foto: TouchNtouch produkcija

Post Views: 15

Originalni tekst