Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas na levoj obali Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine, pronađeno još jedno muško beživotno telo migranta.

„U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je beživotno telo muškarca, iregularnog migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest i prema našim informacijama upravo toliko lica se vodilo kao nestalo“, naveo je Dačić.

Pripadnici MUP-a, forenzičari, preduzeli su sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava, dodao je.

U ovom trenutku pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Šabac, Uprave granične policije i ronioci Žandarmerije su i dalje na terenu i vršiće dalje pretrage.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrnate sa teritorije Republike Srbije ka teritoriji Republike Srpske”, izjavio je ministar Dačić.

Post Views: 3

Originalni tekst