Italijanski teniser Janik Siner drugi put je bio pozitivan na doping testu, a sada se oglasio nemački stručnjak za doping Fric Sergel i rekao kako vidi ovaj slučaj.

ОГЛАСИО СЕ НЕМАЧКИ ЕКПСЕРТ ЗА ДОПИНГ: Ево шта каже о случају Јаник Синер!

FOTO: Tanjug/AP

Sergel je u razgovoru za nemački „Skaj sport“ rekao da se priča oko Sinera zakomplikovala.

 – Problem je što svi koji su u vrhu tenisa daju kratke kazne i štite svoje sportiste. Ovde se izgleda malo zakomplikovalo, pa su morali da izmisle priču za Sinera i to i mje prošlo – rekao je Sergel.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Dodao je i da ima mnogo čudnih odluka i detalja.

 – To vam je tako u tenisu. Slučaj nije prijavljen italijanskoj NADA. U ovoj takozvanoj odluci, ITIA i Antidopign organizacija su bile jedna protiv druge. Koja je to Antidoping organizacija, molim vas? Triput sam pročitao taj dokument i ime italijanske NADA, koja se zove NADO Italija, nije jednom pomenuto. Oni su bili potpuno isključeni iz celog slučaja a to ne sme da bude tako. Došlo je do neke zavere među njima – dodao je nemački ekpsert.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

On na kraju kaže da se nada da će Italijanska antidoping agencija sada podići svoj glas.

 – Oni moraju da ga suspenduju na neodređeno. Onda moraju da slučaj pošalju u Sud za sportsku arbitražu (CAS) i tu o tome treba da se raspravlja. Siner bi onda bio suspendovan tokom tog perioda. U teoriji moguća je suspenzija na 2-4 godine, ali bi to bilo teško sprovesti u delo – zaključuje Sergel.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

SRBINU SE CEPA SRCE: Žarko Lazetić protiv svog TSC-a bije bitku za plasman u Ligu Evrope

SRBINU SE „CEPA SRCE“: Žarko Lazetić protiv „svog“ TSC-a bije bitku za plasman u Ligu Evrope

TSC i Makabi iz Tel Aviva ukrštaju koplja u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, a u centru pažnje je srpski trener Žarko Lazetić koji je letos preuzeo izraelskog prvaka nakon što je prethodne tri godine uspešno vodio ekipu iz Bačke Topole. Zbog rata u Izraelu, večerašnji susret biće odigran na „Haladaš stadionu“ u Sombathelju, gde je Makabi zvanični domaćin na evropskim utakmicama.

22. 08. 2024. u 07:38

Originalni tekst