E. D.danas 09:04

Lazo Ostojić novi izvršni direktor Beogradske berze 1Foto: Shutterstock/WDgraph

Lazo Ostojić imenovan je juče za novog izvršnog direktora Beogradske berze a.d, saopšteno je iz te institucije.

Lazo Ostojić, kako se navodi, donosi na Beogradsku berzu višedecenijsko iskustvo iz oblasti trgovine hartijama od vrednosti na tržištu kapitala Srbije.

„Tokom svoje karijere, Ostojić je učestvovao u brojnim značajnim transakcijama spajanja i akvizicija vodećih privrednih društava u zemlji, čime je stekao reputaciju istaknutog stručnjaka u ovoj oblasti. Takođe, bio je angažovan kao ekspert od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svetske banke, gde je radio na analizi izazova tržišta kapitala i pronalaženju rešenja za unapređenje i jačanje finansijskog tržišta u Srbiji“, dodaje se.

Ostojić je izjavio da mu je čast što preuzmem rukovodstvo Beogradske berze, jedne od najstarijih finansijskih institucija u Srbiji.

„Naša vizija je da Berzi povratimo nekadašnji sjaj i da je pozicioniramo kao ključnog aktera u razvoju domaće privrede kroz nova ulaganja i povezivanje sa međunarodnim tržištima. U narednom periodu, fokusiraćemo se na jačanje kapaciteta Berze, prelazak na novu platformu trgovanja u saradnji sa Atinskom berzom, razvoj novih finansijskih instrumenata, kao i unapređivanje saradnje sa međunarodnim partnerima, uključujući Svetsku banku i EBRD“, poručio je on.

Ostojić je dodao da će posebnu pažnju posvetiti nastavku saradnje sa Ministarstvom finansija, Komisijom za hartije od vrednosti i Centralnim registrom depo i kliring hartija od vrednosti, s ciljem da se poboljša infrastruktura tržišta kapitala, pristup informacijama za investitore i doprinesemo rastu ekonomije i blagostanju građana.

Podsećamo, doskorašnji izvršni direktor Beogradske berze Ivan Leposavić nedavno je podneo ostavku na tu funkciju, nakon nešto manje od godinu dana, koliko je proveo na čelu te organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.

– Srđan Gojković Gile, muzičar

Originalni tekst