Da li znate zašto se smoking i šešir nikada nisu sreli? Koje teme nikako ne smete pokrenuti u društvu? Kako najbolje započeti razgovor sa nepoznatom osobom? Kako se udvarao Miloš Crnjanski? Šta uvek morate imati sa sobom?

 Na inicijativu brojnih posetilaca, Dom Jevrema Grujića je pokrenuo novi program predavanja „PUT U VISOKO DRUŠTVO“, koje vodi jedan od osnivača muzeja i potomak jedne od najpoznatijih diplomatskih porodica u našoj zemlji, Lazar Šećerović. Ovog meseca predavanje će se održati 22. avgusta u 18h.

Zajedno sa publikom razgovaraćemo o lepom ponašanju, manirima, protokolu, etikeciji, usponu na društvenoj lestvici i kako najbolje ostaviti utisak na sagovornike i okolinu.

Lazar Šećerović, potomak Jevrema Grujića, odrastao je u kući u kojoj su se obrazovanje, lepo ponašanje i maniri negovali od detinjstva. Od malena bio je okružen diplomatama, izuzetno obrazovanim ličnostima, akademicima, piscima, umetnicima i profesorima, uz koje se upoznao sa pravilima ponašanja, u situacijama koje takvo ponašanje iziskuju.

Lazar Šećerović

Uz interesantne i do sada neispričane priče o porodici, saznaćete kako je izgledao život u jednoj gradskoj vili iz 19. veka, kakav je bio protokol primanja članova kraljevskih porodica i drugih uglednih ličnosti, šta se do danas promenilo, a šta bi bilo lepo da se očuva.

Među brojnim korisnim i praktičnim savetima koje odmah možete primetiti, saznaćete i na koji način se pozdravljate u zatvorenom, a na koji način na otvorenom prostoru, kako primamo i uzvraćamo pozive, na koje teme uvek morate znati da vodite konverzaciju, zašto je šarm nešto što uvek morate imati sa sobom i još mnogo toga.

Autor programa: Lazar Šećerović

Mesto: Dom Jevrema Grujića, Svetogorska 17

Vreme: 18 časova

Ulaznice: Tickets.rs

Za sve dodatne informacije:

[email protected]

Post Views: 14

Originalni tekst